24 månaders Parmigiano Reggiano med balsamvinäger.
24 month Parmigiano with aged balsamic vinegar.
Gratinerad zucchini med mozzarella & Parmigiano Reggiano.
Grilled zucchini with mozzarella & Parmigiano.
Friterade kronärtskockor på judiskt vis G L
Fried artichokes, Jewish style
Siciliansk aubergine och grönsaksröra.
Cooked Sicilian eggplant & vegetable salad.
Blandning av kryddade oliver.
Mixed olives.
Enostrips med dipp.
Potato strips with dip.
Sauterad spenat med vitlök, färsk chili & parmigiano.
Sautéed spinach with garlic, fresh chili & Parmigiano.
Friterade auberginebollar med två sorters ricotta och bomba pugliese (kryddstark grönsaksröra från Apulien).
GL
Crispy fried aubergine balls with two kinds of ricotta cheese and bomba Pugliese (a spicy dip from Puglia).
Färska blåmusslor i vitt vin med N’duja och Marsala.
G
Fresh mussels in white wine with N´duja and Marsala.
Gratinerade pilgrimsmusslor, grönsparris i Parmigianogrädde och mandel.
GLN
Grilled scallops with green asparagus, Parmigiano cream & almonds.
Carpaccio med burrata, olivpulver, escarole och rostade pinjenötter.
GL
Beef carpaccio with burrata, olive powder, escarole & pine nuts.
Eno antipasto, ett urval av genuint italienska specialiteter. Produkterna kan variera, fråga oss angående intoleranser. Kan med fördel delas som förrätt. F
Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.
Vitlöksbröd med två sorters dipp. Dippen varierar, fråga om dagens vaiant. G F
Garlic bread served with two types of dip.
Paccheri med ugnsbakad salsiccia, färsk spenat, confiterade tomater med vitlök, 24 månaders Parmigiano Reggiano.
G
Paccheri with baked salsiccia, spinach, tomato confit & garlic.
Enotekets lasagne med köttragú, skogssvamp, halstrad speck och Fontina.
GLN
Lasagna with meat ragú, mushrooms, fried ham & Fontina cheese.
Tagliatelle med pilgrimsmussla, räkor och löjrom i gräddig Parmigianosås smaksatt med Sambuca och fänkål.
GL
Tagliatelle with scampi, scallop & whitefish roe in a creamy Parmigiano sauce with sambuca & fennel.
Linguine med pesto trapanese, rökt lax, burrata och svarta oliver.
GLN
Linguine with pesto Trapanese, smoked salmon, burrata & black olives.
Risotto med rödbetor, taleggio och valnötter i bryntsmör.
LN
Risotto with beetroot, taleggio cheese & wallnuts.
Enotekets storsäljare. Långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine. L
Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.
Färska blåmusslor i vitt vin med N’duja och Marsala.
G
Fresh mussels in white wine with N´duja and Marsala.
Veckans kött, fråga serveringspersonalen vad som gäller för veckan. Dagspris F
This week’s meat .
Dagens fisk (fråga serveringspersonalen vad som gäller för dagen). F
Today’s fish.
Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G
Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.
Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord på Poselli-mjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultatet blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.
Tomat, mozzarella, panetta, salladsmix & confiterad tomat. Kan fås vegetarisk.
“Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.
Tomato, mozzarella, bacon, salad mix & tomato confit.
Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia, oliver & rökt kalkon.
Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage, olives & smoked turkey.
Tomat, mozzarella, burrata, confiterade tomater och färsk basilika.
Tomato, mozzarella, burrata, tomato confit & fresh basil.
Tomat, mozzarella, burrata, salladsmix, coppa och pesto.
Tomato, mozzarella, burrata, salad mix, coppa & pesto.
Tomat, mozzarella, rödlök, ‘nduja och burrata.
Tomato, mozzarella, red onion, ‘nduja & burrata.
Dubbelvikt med mozzarella, prosciutto crudo, pancetta, getost, provolone, färsk tomat & salladsmix.
Folded pizza with mozzarella, dry-cured ham, bacon, goat’s cheese, provolone, fresh tomato & salad mix.
Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.
Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.
Mozzarella, getost, provolone och gorgonzola, småtomater och salladsmix (Vit pizza)
Mozzarella, goat’s cheese, small tomatoes, provolone, gorgonzola & salad mix.
Tomat, mozzarella, getost, skivade rödbetor, salladsmix och provolone
Tomato, mozzarella, goat’s cheese, sliced beetroot, salad mix & Provolone.
Tomat, mozzarella, pancetta, lök, oliver och ägg.
Tomato, mozzarella, bacon, onion, olives & egg.
Tomat, mozzarella, tonfisk, oliver och rödlök.
Tomato, mozzarella, tuna, olives & red onion.
Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.
Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.
Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.
Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.
Mozzarella, mortadella, burrata & pistagepesto.
Mozzarella, mortadella, burrata & pistachio pesto.
Tomat, mozzarella, räkor, champinjoner, oregano & vitlöksolja.
Tomato, mozzarella, shrimp, mushrooms, oregano & garlic oil.
Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och salladsmix.
Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & salad mix.
Vikt och fylld med tomat, mozzarella, kokt skinka; garnerad med salladsmix, caprino (getost) & lufttorkad skinka.
Folded and stuffed with tomato, mozzarella, cooked ham; garnished with salad, caprino cheese & cured ham.
Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.
Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.
Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater (Vit pizza)
Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.
Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.
Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.
Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.
Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled artichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.
Tomat, buffelmozzarella, sardeller, oliver och grillad paprika.
Tomato, buffalo mozzarella, anchovy, olives & roasted peppers.
Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.
Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.
Vitchokladspannacotta med halloncoulis och maräng.
L
White chocolate pannacotta with raspberry & meringue.
Mascarpone cheesecake med citronkräm och pistagenötter.
GLN
Mascarpone cheesecake with lemon cream & pistachio.
Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom. G L
Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.
Enotekets delikata chokladtryffel. L N
Home made chocolate truffle.
Husets hemgjorda glass / sorbet. Fråga servisen om vilka smaker som gäller för dagen. L F
Today’s choice of ice-cream & sorbet; please ask!
Tallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade av passande tillbehör. L F
Selection of Italian cheeses.
© ENOTEKET. Laxholmstorget 3, 602 21 Norrköping. TEL: 011-400 60 70. MAIL: hej@enoteket.se Logga in. Sekretessinformation. Sitemap. Webbyrå Angry Creative