Siciliansk aubergine och grönsaksröra.
Cooked Sicilian eggplant & vegetable salad.
Blandning av kryddade oliver.
Mixed olives.
Enostrips med dipp.
Potato strips with dip.
Sauterad spenat med vitlök, färsk chili & parmigiano.
Sautéed spinach with garlic, fresh chili & Parmigiano.
Färska blåmusslor i gräddig Proseccosås och massor med färska örter. Serveras med grillat bröd. G L
Fresh mussels in a creamy prosecco sauce with masses of fresh herbs.
Grillat bröd med mascarpone, gorgonzola och confiterade småtomater samt rucola. 95:- G L
Grilled bread with mascarpone, gorgonzola, tomato confit & rucola.
Friterade kronärtskockor på judiskt vis, rotsellerikräm. G L
Fried artichokes, Jewish style with celeriac cream.
Carpaccio med stracciatella, rucola och rostade pinjenötter. G L
Beef carpaccio with stracciatella, rucola & roasted pine nuts.
Grillat bröd med puré på cannellinibönor och vild fänkål, grillad polpo som toppas med stekt ‘Nduja. G
Grilled bread with puréed cannellini beans, wild fennel, grilled octopus & grilled ’Nduja.
Eno antipasto, ett urval av genuint italienska specialiteter. Produkterna kan variera, fråga oss angående intoleranser. Kan med fördel delas som förrätt. F
Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.
Vitlöksbröd med två sorters dipp. Dippen varierar, fråga om dagens vaiant. G F
Garlic bread served with two types of dip.
Spaghetti med vitlök, peperoncini och Colatura di alici (sås gjord på saltade och fermenterade sardeller). Allt toppas med rökt makrill och Val di Mazara olivolja. G
Pasta with garlic, chili & Colatura de alici (a sauce made with salted, fermented anchovies). Topped with smoked mackerel & olive oil.
Färskbakade ravioli med ricotta och tryffel, sås på grädde och Parmigiano Reggiano som smaksatts med tryffelsmör från San Pietro a Pettine. G L
Ravioli filled with ricotta & truffle, with a cheesy truffle sauce.
Penne i gräddig sås med strimlat nötkött och champinjoner, smaksatt med mejram och långpeppar. Toppas med 24 månaders Grana Padano. G L
Pasta with shredded beef & mushrooms in a creamy sauce with marjoram, long pepper & Parmigiano.
Enotekets lasagne med köttragú, morötter confiterade i smör samt Parmigiano Reggiano.
G L N
Our house lasagne with meat ragú, carrot confit & Parmigiano.
Risotto med skogssvamp, rödvinsreduktion, torkad purjolök och hasselnötter från Piemonte. L N
Risotto with mushrooms, red wine reduction, dried leek & hazelnuts.
Enotekets storsäljare. Långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine. L
Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.
Veckans kött, fråga serveringspersonalen vad som gäller för veckan. Dagspris F
This week’s meat .
Färska blåmusslor i gräddig Proseccosås och massor med färska örter. Serveras med grillat bröd. G L
Fresh mussels in a creamy prosecco sauce with masses of fresh herbs.
Dagens fisk (fråga serveringspersonalen vad som gäller för dagen). F
Today’s fish.
Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G
Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.
Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord på Poselli-mjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultatet blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.
Tomat, mozzarella, panetta, salladsmix & confiterad tomat. Kan fås vegetarisk.
“Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.
Tomato, mozzarella, bacon, salad mix & tomato confit.
Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia, oliver & rökt kalkon.
Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage, olives & smoked turkey.
Tomat, mozzarella, burrata, confiterade tomater och färsk basilika.
Tomato, mozzarella, burrata, tomato confit & fresh basil.
Tomat, mozzarella, burrata, salladsmix, coppa och pesto.
Tomato, mozzarella, burrata, salad mix, coppa & pesto.
Tomat, mozzarella, rödlök, ‘nduja och burrata.
Tomato, mozzarella, red onion, ‘nduja & burrata.
Mozzarella, friarielli (broccoliblast), salsiccia och hyvlad provolone.
Mozzarella, broccoli greens, sausage and provolone cheese.
Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.
Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.
Mozzarella, getost, provolone och gorgonzola, småtomater och salladsmix (Vit pizza)
Mozzarella, goat’s cheese, small tomatoes, provolone, gorgonzola & salad mix.
Tomat, mozzarella, getost, skivade rödbetor, salladsmix och provolone
Tomato, mozzarella, goat’s cheese, sliced beetroot, salad mix & Provolone.
Tomat, mozzarella, pancetta, lök, oliver och ägg.
Tomato, mozzarella, bacon, onion, olives & egg.
Tomat, mozzarella, tonfisk, oliver och rödlök.
Tomato, mozzarella, tuna, olives & red onion.
Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.
Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.
Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.
Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.
Tomat, mozzarella, lättrökt Tyrolerskinka, hackad svamp och salladsmix
Tomato, mozzarella, smoked Tyrol ham, chopped muschrooms & salad mix.
Tomat, mozzarella, räkor, champinjoner, oregano & vitlöksolja.
Tomato, mozzarella, shrimp, mushrooms, oregano & garlic oil.
Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och salladsmix.
Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & salad mix.
Vikt och fylld med tomat, mozzarella, kokt skinka; garnerad med salladsmix, caprino (getost) & lufttorkad skinka.
Folded and stuffed with tomato, mozzarella, cooked ham; garnished with salad, caprino cheese & cured ham.
Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.
Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.
Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater (Vit pizza)
Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.
Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.
Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.
Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.
Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled artichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.
Tomat, buffelmozzarella, sardeller, oliver och grillad paprika.
Tomato, buffalo mozzarella, anchovy, olives & roasted peppers.
Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.
Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.
Enotekets vaniljpannacotta med skogsbärskompott & rostad vitchoklad. L
Classic vanila pannacotta, served with a berry compote & roasted white chocolate.
Torta della Nonna. En klassisk toskansk tårta med smak av citroner och fylld med vaniljkräm samt toppas med pinjenötter. G L N
Classic Tuscan lemon cake, filled with vanilla cream & topped with pine nuts.
Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom. G L
Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.
Enotekets delikata chokladtryffel. L N
Home made chocolate truffle.
Husets hemgjorda glass / sorbet. Fråga servisen om vilka smaker som gäller för dagen. L F
Today’s choice of ice-cream & sorbet; please ask!
Tallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade av passande tillbehör. L F
Selection of Italian cheeses.
© ENOTEKET. Laxholmstorget 3, 602 21 Norrköping. TEL: 011-400 60 70. MAIL: hej@enoteket.se Logga in. Sekretessinformation. Sitemap. Webbyrå Angry Creative