Siciliansk aubergine och grönsaksröra.
Cooked Sicilian eggplant & vegetable salad.
Blandning av kryddade oliver.
Mixed olives.
Enostrips med dipp.
Potato strips with dip.
Sauterad spenat med parmigiano.
Sautéed spinach with parmigiano.
Vitlöksbröd med lättrökt aubergine och tomatcaponata, ricotta salata och pistage. G N
Garlic bread with aubergine, tomato, ricotta salata & pistachio.
Lågtempererad kalvstek med tonfiskmajonnäs och confiterade kaprisbär. G
Sliced veal, served chilled with a tuna mayonnaise & capers.
Buffelmozzarella med tomater och basilika. Vi jobbar med en topp-mozzarella influgen direkt från Kampanien. För att garantera kvaliteten finns rätten bara tillgänglig när osten är som bäst. G L
Classic caprese with mozzarella, tomato & basil.
Vitlöksbröd med kallrökt torsk, rimmad och torkad äggula, picklade senapsfrön, pepparrot och mascarpone. G
Garlic bread with smoked cod, dried eggyolk, pickled mustard seed, mascarpone & horseradish.
Eno antipasto, ett urval av genuint italienska specialiteter. Produkterna kan variera, fråga oss angående intoleranser. Kan med fördel delas som förrätt
Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.
Vitlöksbröd med två sorters dipp. Dippen varierar, fråga om dagens vaiant. G F
Garlic bread served with two types of dip.
Pasta med vitlöksfrästa tigerräkor och blåmusslor, ”fattigmansparmi- giano”, rotfruktspytt och confiterade tomater. G
Pasta with tiger shrimp, mussels, root vegetables, tomato confit & crushed croutons.
Fylld pasta med karljohansvamp, sky gjord på torkad skogssvamp, hasselnötter från Piemonte och brynt smör. G L N
Filled pasta with ceps, forrest mushrooms & hazelnuts.
Lasagne med köttragú, mozzarella di Bufala, aubergine och stekt sals- icciahack. G L
Lasagne with meat ragú, mozzarella, aubergine, & salsiccia.
Linguine med San Marzano-tomater, svarta Leccino-oliver, Grana Padano och basilika . G
Pasta with tomato, black olives, Grana Padano cheese & basil.
Enotekets storsäljare. Långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine. L
Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.
Vildsvinsracks med rödbetor i Hasselbacksstil, ugnsbakad polenta, lardo och karljohansvamp. G
Rack of wild boar with beets, polenta, lardo & ceps.
Blåmusslor kokta i vitt vin, peperoncini, persilja och småtomater rostade i vitlöksolja. G
Mussels in white wine with chilli, parsley & garlic tomatoes.
Dagens fisk (fråga serveringspersonalen vad som gäller för dagen). F
Today’s fish.
Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G P
Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.
Tomat, mozzarella, burrata, confiterade tomater och färsk basilika.
Tomato, mozzarella, burrata, tomato confit & fresh basil.
Tomat, mozzarella, burrata, salladsmix, coppa och pesto.
Tomato, mozzarella, burrata, salad mix, coppa & pesto.
Tomat, mozzarella, rödlök, ‘nduja och burrata.
Tomato, mozzarella, red onion, ‘nduja & burrata.
Mozzarella, friarielli (broccoliblast), salsiccia och hyvlad provolone.
Mozzarella, broccoli greens, sausage and provolone cheese.
Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.
Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.
Mozzarella, getost, provolone och gorgonzola och salladsmix.
Mozzarella, goat’s cheese, provolone & gorgonzola.
Tomat, mozzarella, getost, skivade rödbetor, salladsmix och riven Parmigiano.
Tomato, mozzarella, goat’s cheese, sliced beetroot, salad mix & Parmigiano.
Tomat, mozzarella, pancetta, lök, oliver och ägg.
Tomato, mozzarella, bacon, onion, olives & egg.
Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polsellimjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.
Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.
“Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of
a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.
Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.
Tomat, mozzarella, tonfisk, oliver och rödlök.
Tomato, mozzarella, tuna, olives & red onion.
Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.
Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.
Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.
Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.
Tomat, mozzarella, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och salladsmix
Tomato, mozzarella, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & salad mix.
Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.
Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.
Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och salladsmix.
Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & salad mix.
Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garnerad med caprino (getost) och prosciutto.
Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto.
Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.
Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.
Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.
Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.
Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.
Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.
Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia, oliver och rökt kalkon.
Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage, olives & smoked turkey.
Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.
Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled ar- tichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.
Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.
Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.
Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.
Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.
Äppelstrudel med rostad mandel, kanel och kardemumma. Serveras med en kula vaniljglass. G L N
Apple strudel with roasted almond, cinnamon & cardemum. Served with vanilla ice-cream.
Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom. G L
Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.
Enotekets grymma vaniljpannacotta med karamellsås och färska bär . L
Our pannacotta with caramel & fresh berries.
Enotekets delikata chokladtryffel. L N
Home made chocolate truffle.
Husets hemgjorda glass / sorbet. Fråga servisen om vilka smaker som gäller för dagen. L F
Today’s choice of ice-cream & sorbet; please ask!
Tallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade av passande tillbehör. L F
Selection of Italian cheeses.
© ENOTEKET. Laxholmstorget 3, 602 21 Norrköping. TEL: 011-400 60 70. MAIL: hej@enoteket.se Logga in. Sekretessinformation. Sitemap. Webbyrå Angry Creative