• Side Orders

    Beställ något extra till din rätt

    cAponAtA

    65:-

    Siciliansk aubergine och grönsaksröra.

    Cooked Sicilian eggplant & vegetable salad.

    misto olive Condite

    59:-

    Blandning av kryddade oliver.

    Mixed olives.

    patatine eno Con salsina

    55:-

    Enostrips med dipp.

    Potato strips with dip.

    spinaCi saltati e Conditi Con parmigiano

    59:-

    Sauterad spenat med parmigiano.

    Sautéed spinach with parmigiano.

  • Förrätter & Sallader

    Bruschetta con caponata di melanzana dolcemente affumicata, ricotta salata, pistacchio

    105:-

    Vitlöksbröd med lättrökt aubergine och tomatcaponata, ricotta salata och pistage. G N

    Garlic bread with aubergine, tomato, ricotta salata & pistachio.

    controfilEtto di VitEllo a Bassa tEmPEratura, tonno in maionEsE, caPPEri confit

    159:-

    Lågtempererad kalvstek med tonfiskmajonnäs och confiterade kaprisbär. G

    Sliced veal, served chilled with a tuna mayonnaise & capers.

    mozzarElla caPrEsE

    169:-

    Buffelmozzarella med tomater och basilika. Vi jobbar med en topp-mozzarella influgen direkt från Kampanien. För att garantera kvaliteten finns rätten bara tillgänglig när osten är som bäst. G L

    Classic caprese with mozzarella, tomato & basil.

    BruschEtta con mErluzzo affumicato, tuorlo Essiccato, sEmi di sEnaPE, mascarPonE, rafano

    135:-

    Vitlöksbröd med kallrökt torsk, rimmad och torkad äggula, picklade senapsfrön, pepparrot och mascarpone. G

    Garlic bread with smoked cod, dried eggyolk, pickled mustard seed, mascarpone & horseradish.

    Eno AntipAsto, sElEzionE di spEciAlità gEnuinAmEntE itAliAnE

    225:-

    Eno antipasto, ett urval av genuint italienska specialiteter. Produkterna kan variera, fråga oss angående intoleranser. Kan med fördel delas som förrätt

    Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.

    Bruschetta con due salse

    55:-

    Vitlöksbröd med två sorters dipp. Dippen varierar, fråga om dagens vaiant. G F

    Garlic bread served with two types of dip.

  • Pasta

    PacchEri con gamBEroni, cozzE, ”Parmigiano dEl PEVEraccio”, dadolata di VErdurE, Pomodorini confit

    225:-

    Pasta med vitlöksfrästa tigerräkor och blåmusslor, ”fattigmansparmi- giano”, rotfruktspytt och confiterade tomater. G

    Pasta with tiger shrimp, mussels, root vegetables, tomato confit & crushed croutons.

    raVioli di Pasta frEsca, sughEtto ai funghi di Bosco, nocciolE PiEmontEsi ”tonda gEntilE”, Burro aBBrustolito

    195:-

    Fylld pasta med karljohansvamp, sky gjord på torkad skogssvamp, hasselnötter från Piemonte och brynt smör. G L N

    Filled pasta with ceps, forrest mushrooms & hazelnuts.

    lasagnE al forno con ragù di carnE, mozzarElla di Bufala, mElanzanE, E Basilico

    189:-

    Lasagne med köttragú, mozzarella di Bufala, aubergine och stekt sals- icciahack. G L

    Lasagne with meat ragú, mozzarella, aubergine, & salsiccia.

    linguinE al Pomodoro E oliVE lEccino

    159:-

    Linguine med San Marzano-tomater, svarta Leccino-oliver, Grana Padano och basilika . G

    Pasta with tomato, black olives, Grana Padano cheese & basil.

  • Huvudrätter

    strAcotto di guAnciAlE di mAnzo con purEA di pAtAtE, insAporitA Al burro tArtufAto di sAn piEtro Al pEttinE

    269:-

    Enotekets storsäljare. Långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine. L

    Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.

    cotolEtta di cinghialE, BarBaBiEtolE sEmiaffEttatE stilE ”hassElBack”, PolEnta al forno, lardo, funghi Porcini

    335:-

    Vildsvinsracks med rödbetor i Hasselbacksstil, ugnsbakad polenta, lardo och karljohansvamp. G

    Rack of wild boar with beets, polenta, lardo & ceps.

    cozzE al Vino, PEPEroncino, PrEzzEmolo, Pomodorini saltati all ́aglio

    225:-

    Blåmusslor kokta i vitt vin, peperoncini, persilja och småtomater rostade i vitlöksolja. G

    Mussels in white wine with chilli, parsley & garlic tomatoes.

    il PEscE dEl giorno, chiEdErE cortEsEmEntE al sErVizio PEr ultEriori informazioni

    dagspris

    Dagens fisk (fråga serveringspersonalen vad som gäller för dagen). F

    Today’s fish.

    lazY man ’s CioPPino

    259:-

    Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G P

    Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.

  • Pizza

    Vi har även glutenfria pizzabottnar.+ 15:- Hör med servisen om övriga allergier. OBS! Du vet väl att du även kan ta med pizza hem..

    cAprEsE

    165:- ( avhämt 150:-)

    Tomat, mozzarella, burrata, confiterade tomater och färsk basilika.

    Tomato, mozzarella, burrata, tomato confit & fresh basil.

    rAndolfini

    175:- ( avhämt 160:- )

    Tomat, mozzarella, burrata, salladsmix, coppa och pesto.

    Tomato, mozzarella, burrata, salad mix, coppa & pesto.

    mEzzogiorno

    155:- ( avhämt 140:- )

    Tomat, mozzarella, rödlök, ‘nduja och burrata.

    Tomato, mozzarella, red onion, ‘nduja & burrata.

    friAriElli

    165:- (avhämt 150:- )

    Mozzarella, friarielli (broccoliblast), salsiccia och hyvlad provolone.

    Mozzarella, broccoli greens, sausage and provolone cheese.

    SalaMino PiCCante

    155:- (avhämt 140:-)

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.

    QUattRo FoRMaGGi

    155:- (avhämt 140:-)

    Mozzarella, getost, provolone och gorgonzola och salladsmix.

    Mozzarella, goat’s cheese, provolone & gorgonzola.

    CaPRina

    155:- (avhämt 140:-)

    Tomat, mozzarella, getost, skivade rödbetor, salladsmix och riven Parmigiano.

    Tomato, mozzarella, goat’s cheese, sliced beetroot, salad mix & Parmigiano.

    PaeSana

    155:- (avhämt 140:-)

    Tomat, mozzarella, pancetta, lök, oliver och ägg.

    Tomato, mozzarella, bacon, onion, olives & egg.

    PIZZA NERA

    165:- ( avhämt 150:-)

    Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polsellimjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.

    Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.

    “Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of

    a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.

    Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.

    al Tonno

    155:- (avhämt 140:-)

    Tomat, mozzarella, tonfisk, oliver och rödlök.

    Tomato, mozzarella, tuna, olives & red onion.

    bosCaiola

    165:- ( avhämt 150:-)

    Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.

    Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.

    mar ligUre

    185:- (avhämt 170:-)

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.

    Tirolese

    175:- ( avhämt 160:- )

    Tomat, mozzarella, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och salladsmix

    Tomato, mozzarella, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & salad mix.

    mare e monTi

    155:- (avhämt 140:-)

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.

    Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.

    ProsCiUTTo CrUdo

    155:- (avhämt 140:-)

    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och salladsmix.

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & salad mix.

    lUnaTiCa

    165:- ( avhämt 150:-)

    Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garnerad med caprino (getost) och prosciutto.

    Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto.

    CaCCiaTore

    155:- (avhämt 140:-)

    Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.

    PanCeTTa

    155:- (avhämt 140:-)

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.

    Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.

    dell ́orTolano

    145:- (avhämt 130:-)

    Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.

    Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.

    nobile

    155:- (avhämt 140:-)

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia, oliver och rökt kalkon.

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage, olives & smoked turkey.

    CaPriCCiosa originale

    155:- (avhämt 140:-)

    Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled ar- tichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.

    bUFala aCCiUgHe e PePerone

    135:- (avhämt 120:- )

    Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.

    margHeriTa

    125:- ( avhämt 115:- )

    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.

    Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.

  • Desserter

    strudEl di mElE, cannElla, mandorlE aB- BrustolitE E cardamomo, sErVito con una Pallina di gElato alla Vaniglia

    119:-

    Äppelstrudel med rostad mandel, kanel och kardemumma. Serveras med en kula vaniljglass. G L N

    Apple strudel with roasted almond, cinnamon & cardemum. Served with vanilla ice-cream.

    tiramisÚ

    95:- (1⁄2 portion 65:-)

    Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom. G L

    Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.

    la ”crudElmEntE Buona” Panna cotta alla Vaniglia dEll ́EnotEkEt, caramEllo E BacchE frEschE

    89:-

    Enotekets grymma vaniljpannacotta med karamellsås och färska bär . L

    Our pannacotta with caramel & fresh berries.

    flYtAndE dEssErt

    85:- / glaset

    Testa vårt fantastiska dessertvin från Pedro Ximenez.

    Fantastiskt bara som det är eller med vår chokladtryffel.

    Try our fantastic PX sherry; great as a liquid dessert on it’s own, or with our chocolate truffle.

    tartufo dElicato stilE Eno

    59:-

    Enotekets delikata chokladtryffel. L N

    Home made chocolate truffle.

    Gelato

    49:- / kula

    Husets hemgjorda glass / sorbet. Fråga servisen om vilka smaker som gäller för dagen. L F

    Today’s choice of ice-cream & sorbet; please ask!

    assortito di formaggi

    165:-

    Tallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade av passande tillbehör. L F

    Selection of Italian cheeses.