OBS! Just idag sätts lunchpriset efter oppositionens nya momsförslag!!

2014-09-11 av Karin Hedlund.

Lika lön för lika arbete = Rättvist!!
Olika lön för lika arbete = Orättvist!!

Lika Skatt för lika arbete = Rättvist
Olika skatt för lika arbete = Orättvist

Ovanstående borde vara en självklarhet för alla!!

I Sverige, är moms på mat idag lagstadgad till 12%
Idag betalar ALLA som säljer mat i någon som helst form 12%

=Lika skatt för lika arbete = Rättvist!

Även i socialdemokraternas Sverige betalar fortfarande ALLA som säljer mat i någon form 12%…..Utom krögarna!! Dom får ensamma betala lite mer än dubbelt, dvs 25%

=Olika skatt för lika arbete = ORÄTTVIST

Käre gäst!

Krogarna i Norrköping vill idag göra Dig uppmärksam på detta unika förhållande som vi upplever vara djupt orättvist. Ingen företagare, i någon annan bransch i Sverige är, ur momsperspektiv, så ofördelaktigt särbehandlad. När vi idag betalar 12% i matmoms på den delen av vår försäljning som omfattar just mat, så kallar oppositionen detta för branschstöd. Men vi får inget branschstöd. Vi betalar ju den matmoms som är lagstadgad. Vi vill vi inte heller ha något branschstöd. Vi vill bara det ni själva säkert också vill..dvs betala lika skatt för lika arbete!
Som en samlad aktion, kommer Norrköpingskrögarna idag att höja lunchpriset med 13%, dvs motsvarande den dubblering av den lagstadgade matmomsen som kommer att drabba oss alla, om oppositionen får som de vill. Eftersom matmomsen för krögarna är dock fortfarande på den lagstadgade nivån, kommer dessa 13% att oavkortat doneras till Barncancerfonden.

Tack för Er uppmärksamhet
/ Krögarna i Norrköping

1 kommentar