7 days in Sweden #04

2011-09-23 av Karin Hedlund.

Ville börja denna hypercelebrativa posten signalerandes en ökning av besöken med 91,93% under senaste månaden.

Ingångarna ökade redan förra veckan, men de sista dagarna, då jag skriver från Sverige, är de dagliga läsarna ca 300.

Det intressanta är att de svenska läsarna är koncentrerade i Norrköping (vilket är förståeligt), Linköping och Udevalla. När jag googlar på Udevalla så länkas jag till en glassbar i Trieste…undrar varför? (Uddevalla stavas med 2 d…översättarens kommentar).

Ingen besökare från Stockholm, men ett gäng från Udevalla, ett ställe vars existens jag blivit varse om sedan 2-3 minuter. Hur som helst:

Tack! Presenterar ni er så skall jag även tacka er en å en

Dag 4 av denna vistelse i Sverige kommer man att minnas som ”Första sidan i tidningen dagen”. För ett par dar sen skrev jag om det osannolika i att jag skulle ha låtit mig intervjuas på engelska i en lokaltidning: OK, idag kom den ut. Inte som en liten skitartikel så som det skulle ha varit om vi var i Italien, utan på första sidan med en mega-foto i färg och sen ytterligare en halvsida in i tidningen med färgfoto och artikel. Snyggt helt enkelt.

Eftersom ni är misstrogna så bifogar jag några bilder annars slutar det med att ingen tror mig..

Då ni dessutpm är gemena ända in i hjärtat, så signalerar jag här de bästa kommentaren som ni gjort efter det att nyheten kom ut

* Paolo BarbanaDu ser ut som en Amerikansk långtradarchaffis

  • MsLiviaTDom verkar inte ha några nyheter att skriva om i Sverige, va?” 
Detta svarade jag med ”så tänkte jag också, ber dig ändå att gå och sk…ta
  • Zagher: ”Nu har du väl köpt 100 kopior att dela ut i Italien, men har´ru kollat upp att det inte står efterlyst i rubriken?”
  • SararocuttoÄrru på första sidan i lokalpressen? Precis som Vasco när han hade konsert hos oss???” (Vasco Rossi är megakänd gammal Italiensk rockstjärna, typ Ulf Lundell-Översättarens kommentar)
”skitcoolt!! Nu får du ju en massa norska fans!!”
 Nu är det ju så att det är i Sverige jag är…Nåja den ”Italiska” totalröran kring den Nordiska geografin är ju vida känd
  • SimoSerpeI Rubriken hade det lika gärna kunnat stå: Här under kan ni betrakta en dåre”

Hur som helst…man kan här se att en massa människor verkligen gillar mig!! Å sen blir man förvånad om nån lämnar allt i sticket å drar utan att lämna nåt spår…

Skämt å sido, i morse lämnade jag rummet precis när servitrisen gick förbi min dörr varpå hon sa nånting. Jag bad om ursäkt eftersom jag trodde hon påpekade att jag hade varit nära å stämpla min dörr i ansiktet på henne, men hon svarade med nåt som lät typ: ”oh no, I saw you on the fdsugfhuhdgf paper”. Kombinationen av min ganska väldigt mycket usla förståelse av engelska och min morgontrötthet gjorde att jag bara sa ”Yes” och gick min väg…Sen såg jag tidningen och förstod att hon hade sagt Newspaper åsyftandes artikeln. Duktigt gjort Andrea…mycket duktigt

En obetydlig notis som kommer att gillas av både stora och små: Om ni åker utomlands, i detta fall Sverige, å avslöjar att ni är Italienare så kommer ALLA, å när jag säger alla så menar jag alla utbrista :”Ahahahahah Berluscone ahah”. Så bra..eller hur? Därefter följer standardfrasen om hur vackert det är i Italien. Jag ville bara få er att än en gång förstå vilket härligt rykte som florerar om oss, runtom i världen

Avslutar å går och lägger mig samtidigt som jag vill göra er uppmärksamma på att den gode Jerney, bossen som ville ha mina tjänster till sin nästa lokal, håller på och översätter dessa posts i ”Tankar och caffelatte”. Bara för att då visa er hur vackra mina tankar blir på svenska får ni här länken https://www.enoteket.se/blogg/7-days-in-sweden-03/

Man kan läsa en massa K, O och A med umlauts och A med ett O ovanpå

Till slut, om man vill följa utvecklingen i mina verk så kan ni titta på nyuppladdade foton på min site under följande sida

https://www.andreaantoni.it/2011/09/enoteke-norrkoping/

Skulle vilja sluta, men uppkopplingen är så bra just nu att jag klarar inte av det. Därför erbjuder jag er också följande foto:

I Norrköping har dom skorstenar som kommer upp ur vattnet!!.

Nej, det är inget fotomontage..OK, jag har fixat till det lite men bara för att kortet var lite för mörkt, men skorstenen kommer verkligen upp ur vattnet. Vet inte varför dom har det så…skulle hypotetiskt vara att dom kör en tillverkning av Snorky.

Enjoy.

(översättning Jerney Kovac)

Inga kommentarer