Fler och fler ”goes Italian”…

2015-04-13 av Karin Hedlund.

Italiensk mat är ju populärt. Det säljer ju!

Svårt för kunder och gäster att skilja agnarna från vetet.
2 saker är viktiga.
1) Att den som säljer använder sig av produkter som är genuint Italienska!
2) Att den som säljer har mycket goda kunskaper i Italiensk mattradition

Tips: Gör ett 5-test, Dvs be att få berättat namnet på:
• 5 Italienska skinkor (utöver Parma som ofta felaktigt används som generell benämning).
• 5 Ostar ( Utöver Parmigiano av samma anledning som Parma ) och vilken typ av mjölk som används
• 5 klassiska maträtter med historik /tradition

Kan man svara på detta och även berätta vilka regioner som är knutna till varje enskild produkt/maträtt så har man åtminstone läst på läxan lite grann.

Vår nya Enoteksmeny presenterar återigen nya spännande Italienska delikatesser som Prosciutto di Bassiano D.O.P, en traditionsskinka från regionen Lazio, Porchetta från Ariccia, Ciauscolo som är en bredbar salami, Biancomangiare, en Siciliansk variant av pannacotta med bl. a äkta pistage från Bronte, och mycket , mycket mer..

Det finns dom som vill… och så finns det dom som kan!

Ciao-Enotekaren
110603 Jerney port 3

Inga kommentarer