Lyxmannen i Delhi

2011-08-27 av Karin Hedlund.

Lyxmän i New Delhi !

Jag har fått möjligheten till ett fantastiskt livsäventyr, jag ska bo i Indien under två år, varav ett snart är passerat. Min fru, Joanna, arbetar för Saab (Flyg saab bör tilläggas). Att ta beslutet att hänga med på detta äventyr var inte svårt för mig; jag skulle ju få prova på motsvarigheten till ”lyx-fruar i Hollywood” – Trodde jag ja! – Ack så jag bedrog mig.

Planering och logistik

Man kan sammanfatta att bo Indien med :”Allt är annorlunda. Allt.” Eller: ”Allt blir bra, nästan iallafall” Det är ett heltidsarbete att få allt att fungera med barn till skolor och dagis, planera logistik hur vår chaufför och bil skall hämta och lämna. Bara att få lägenheten att fungera (nästan iallafall) kräver, om inte varje dag, men vart fall varje vecka; rörmokare, elektriker, A/C fixare mm. De mindre jobbiga delarna, men underskatta inte tiden det tar, är allt planerande för mottagningar, besök, partyn och alla de resor i Asien vi försöker hinna med under våra två år. Det tar tid. Heltid.

Lyxman i New Delhi

Jag kommer försöka ge er en liten inblick i hur det är att vara ”Lyxman i New Delhi” via den här bloggen. Det som är närmast på tapeten är planeringen av en liten kräftskiva hemma hos oss. Har lyckats baka en västerbottenost paj – mycket med god hjälp av vår maid Cicilia och google translate. Den ser riktigt god ut. Kräftorna har kommit i fruns resväska från Norrköping Flygplats via Helsingfors till Delhi. Under totalt 8 timmars resa hann kräftorna lagom tina, den kryddade snapsen kom samma väg, och hann lagom kylas i lastrummet. Allt handlar om planering. Vilket också tar tid.

Så ikväll sitter jag på vår terrass mitt i Delhi, med haklappar, hattar, snapsvisor med svenska och Indiska vänner och sörplar i mig kräftor på äkta svenskt vis, i äkta indisk monsun värme, med samma glada visor och samma glädje. Fast helt annorlunda.

Vi hörs snart igen!

Thompa De Lux, direkt från Delhi

1 kommentar