Bockjakt

2011-08-22 av Karin Hedlund.

Det är mycket jakt just nu.

Jag jagar krokar, personal, leverantörer och annat restaurang relaterat, medan min sambo jagar bockar för glatta livet. (och då menar jag de som går på fyra ben i skogen, inte de på två på krogen..)

I tisdags var det nämligen bockpremiär som det så fint heter. Och då är det inte bara så enkelt att man hoppar i jaktkläderna, slänger bössan över ryggen och ger sig iväg.

Nej, då ska det helst ha hunnits med att inhandlats en ny bössa, gått spårkurs med jycken, varit på skjutbanan X antal gånger för att ”skjuta in” bössan samt byggt egna måltavlor, knatat ut i skogen och provskjutit även där, köpt en ny ”lövruska”, som jag kallar det konstiga klädesplagg han smyger runt med i skogen, plockat isär den nya bössan, plockat ihop den igen, smugit runt i skogen vid solnedgång och gryning för att titta hur djuren rör sig.. ja ni fattar va? Han har hållit på med detta ungefär sedan förra jaktsäsongen slutade. Så det här med premiär vet jag inte riktigt om jag håller med om.

Men i alla fall, den stolte jägaren lyckades ju för ovanlighetens skull fälla ett djur.

Så efter den underbart möra rådjurssadeln med getostssås och ugnsrostade rotsaker var den nu ganska trötte jägaren förlåten..

Inga kommentarer