Behind the Bar: The Zombie

2012-10-05 av Iain Hay.

Drinken skapades och serverades för första gången av Don Gantt på hans tikibar ”Don The Beachcomber” i Hollywood 1937 och blev snabbt en favorit bland kändisar.

Historien bakom drinken lyder som så; en väldigt bakfull affärsman kom in efter en blöt natt och bad Don att ge honom en återställare”inför ett viktigt möte. Dagen efter kommer mannen upprörd tillbaka till baren och undrar vad Don egentligen gav honom, han kände sig ju som en zombie under hela mötet!

Don var väldigt hemlighetsfull med sina ingredienser och hans bartendrar fick recepten i kod (två delar #2, en del #7, o.s.v.). Han blandade sina egna syrups och jobbade med olika sorters rom, som var dåtidens billigaste sprit.

Jeff Berry, en framstående drinkboksförfattare, har under många år forskat om drinkens ursprung och innehåll, och en sak är säkert: drinken som förekommer på dom flesta cocktaillistor under detta namn har väldigt lite med originalet att göra!

På Enoteket har vi varit tvungna att tillverka några av ingredienserna själva framfor spisen för att kunna presentera Don the Beachcomber’s Original Zombie.

Welcome to the Bar!

The Zombie

2 cl. Jamaica rom
2 cl. gold rom
1 cl. Demerara rom
2 droppar Pernod
1 cl. falernum
1 cl. Donn’s Mix
1 stänk grenadine
1 stänk Angostura bitters

Skaka ingredienserna och häll över krossad is

Inga kommentarer