• Allergi

    Allergiförklaringar

    G = Gluten
    L = Laktos
    P = Pinjenötter, Pine nuts
    F = Fråga servisen, Ask your server

    Till vissa förrätter samt till vår fiskgryta lägger vi grillat bröd. Vänligen säg till om du vill avstå från detta.

  • Förrätter

    brUsCHeTTa På sUrdegsbröd

    Italian garlic bread with…

    Som grillat vitlöksbröd serverad med tomatdip. 49:- Ga tomato dip.

    Med Enotekets confiterade tomater smaksatta med salvia och basilika och toppad med flisad pecorino. 95:- G

    …our own tomato confit, sage, basil and shaved pecorino cheese.

    Med rökt lax och mascarponecréme med pepparrot och gräslök. 95:- GL

    …smoked salmon and mascarpone cream with horseradish and chives.

    eno anTiPasTo

    189:-

    Blandat kvalitetsfat med ett urval av italienska delikatesser, inläggningar och smårätter. F

    Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.

    bresaola di ValTellina ProdUzione sosio. di Carne iTaliana Per eCCellenza serViTa Con rUgHeTTa selVaTiCa, Taleggio d.o.P i nosTri Pomodorini ConFiT e goCCie di balsamiCo Tradizionale

    179:-

    Bresaola från Valtellina produktion Sosio, på endast utvalt italienskt kvalitetskött. Lagd på rucolabädd med, ursprungsbetecknad gårdsTaleggio, högklassig olja och droppar av äkta Balsamico Tradizionale. L

    Cured beef from Valtellina served on a bed of rocket with Taleg- gio cheese, olive oil & balsamic vinegar.

    Mozzarella sU CarPaCCio di zUCCHine  grigliaTe Con gambereTTi marinaTi al lime e menTUCCia

    170:-

    Mozzarella och carpaccio på grillad zucchini tillsammans med limemarinerade räkor och mynta. L

    Mozzarella with grilled zucchini, lime-marinated shrimp and mint.

    Mozzarella CaPonaTa

    150:-
    Mozzatrella med Siciliansk grönsaksröra här enligt Agrigento receptet. Med aubergin, röd/gul paprika, oliver, tomat, lök och kapris samt russin och pinjenötter. L

    Mozzarella with Sicilian aubergine stew.

    ClassiCa CaPrese

    145:-

    Klassisk presentation av mozzarella. Capresesallad med italienska salladstomater. L

    Classic Caprese salad with Italian tomato and basil.

    klassisk Caesarsallad

     159:-

    G

    Classic Caesar salad.

    ProsCiUTTo

    170:-

    Hantverksmässigt producerad och signerad Roberto Cedrone, serverad med melonsallad.

    Prosciutto served with melon sallad.

  • Pasta & Risotto

    sPagHeTTi di gragnano Con Pomodoro FresCo salTaTo in Padella serViTo Con origano siCiliano e oliVe TaggiasCHe

    169:-

    Äkta spaghetti från Gragnano med färsk tomat som sauterats tillsammans med siciliansk oregano och Taggiascaoliver. Kryddad med peperoncino och färskriven Parmigiano Reggiano 24 mån G

    Spaghetti from Gragnano with sautéed tomato, Sicilian oregano, Taggiasca olives, chili & freshly grated Parmigiano.

    små PasTarör med FiléköTT

    172:-

    i tomatröra, gratinerade med bechamel och mozzarella.

    GL
    Small Pasta tubes with fillet of beef in tomato, au gratin with bechamel and mozzarella.

    Färskbakade PanzeroTTi

    172:-

    smaksatta med citronskal, fyllda med ricotta och spenat, serverade med skirat salvia och Parmigianosmör. GL

    Fresh baked Panzerotti filled with ricotta and spinach, topped with melted sage butter and parmesan.

    Färskbakade TagliaTelle

    185:-

    med pilgrimsmussla, räkor, löjrom och fänkål i vitvinsgrädde.

    GL
    Fresh Baked Tagliatelle with scallops, shrimp, caviar and fennel in white wine cream.

  • Huvudrätter

    grillad oxFilé

    295:-

    i rödvin och Gorgonzolasås, spetsad med enbärsgrappa. L

    Grilled beef tenderloin in red wine and Gorgonzola sauce, laced with juniper grappa.

    grillaT brösT

    195:-

    av svensk majskyckling med salsiccia och paprikaröra.

    Grilled breast of Swedish corn chicken with salsiccia and peppers stir fry.

    iTaliensk bUrgare

    169:-

    på hängmörat kvalitetskött från lokala gårdar. Serveras med bifftomat, smält mozzarella, grillad zucchini och stekt surdegsbröd. Tillbehör:

    Hemgjord ketchup på pachinotomater, sötad med biologisk honung från Claudio Meli och syrad med balsamico, friterad potatis, sallad och pesto. GL

    Our hamburger, made from hung beef with tomato, melted mozzarella, grilled zucchini and sour-dough bread. Served with home-made ketchup, fried potatos, salad & pesto.

    maialino a lUnga CoTTUra CoPerTo Con PesTo di VerdUre, rosmarino e Pomodori seCCHi

    235:-

    Spädgris som efter långkok slutgrillas och serveras toppad med tomat och rosmarinpesto.

    Slow-cooked suckling pig, finished on the grill. Served with tomato & rosemary pesto.

    Färsk rödingFilé

    235:-

    med hack av äkta hasselnötter från Langhe-området i Piemonte. Serverad på liten spegel av gräslökssås. Toppas med gräslökssmör. L

    Fresh fillet of char with notches of real hazelnuts from the Langhe area of Piedmont. Served on a small mirror of chive. Topped with chive butter.

    lazY man ’s CioPPino

    195:-

    Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G P

    Fish and seafood stew, which is said to have been created in Cali- fornia, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.

  • Pizza

    Vi har även glutenfria pizzabottnar. Hör med servisen om övriga allergier.

    salsiCCia e Friarielli

    135:-

    Rödvinsauterad salsiccia, provola-ost och friarielli (vitlöksfräst kålrotsblast). En äkta napolitansk tradition.

    Red wine sautéed salsiccia, provola cheese & garlic fried swede leaves.

    al Tonno

    125:-
    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök.

    Tomato, mozzarella, tuna & red onion.

    bosCaiola

     135:-

    Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.

    Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.

    mar ligUre

     150:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.

    Tirolese

    140:-

    Tomat, blandning av mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och rosésallad.

    Tomato, mix of mozzarella & Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & radicchio.

    Pizza nera

     135:-

    Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polselli-mjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.

    Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.

    “Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of
    a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.

    Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.

    salamino PiCCanTe

     125:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.

    mare e monTi

    125:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.

    Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.

    ProsCiUTTo CrUdo

    125:-
    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och rucola.

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & rocket.

    lUnaTiCa

     130:-

    Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garne- rad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris.

    Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto from Sauris.

    CaCCiaTore

     115:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.

    PanCeTTa

     115:-

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.
    Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.

    dell ́orTolano

     110:-

    Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.

    Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.

    nobile

     115:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon.

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage & smoked turkey.

    CaPriCCiosa originale

     115:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled ar- tichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.

    bUFala aCCiUgHe e PePerone

     105:-

    Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.

    margHeriTa

     95:-
    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.

    Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.

  • Desserter

    VeCkans gelaTo

    79:- 

    hör dig för med servisen om veckans smaker.

    Today’s freshly made ice cream. FL

    maCedonia-sallad

    79:-

    på färska frukter smaksatt med Maraschino. Serveras med Enotekets gräddvaniljglass. L

    Fresh fruit salad flavored with Maraschino. Served with our home-made vanilla ice cream.

    Formaggio

    129:-

    Litet fat med hantverksmässiga ystade italienska kvalitetsostar. F

    Selection of Italian cheeses.

    PannaCoTTa

    75:-

    Enotekets grymma vaniljpannacotta med karamellsås. L

    Enoteket’s awesome vanilla panacotta with caramel sauce.

    sorbeTTo alla Fragola

    79:-

    Enotekets egna jordgubbssorbet.

    Freshly made strawberry sorbet.

    TorTa della nonna

    . 75:-

    Mormorstårta med blåbärskompott

    Grandmother’s Cake with blueberry compote. GLP