• Side Orders

    Beställ något extra till din rätt

    misto olive Condite

    29:-

    Blandning av kryddade oliver.

    Mixed olives.

    patatine eno Con salsina

    49:-

    Enostrips med dipp.

    Potato strips with dip.

    spinaCi saltati e Conditi Con parmigiano

    49:-

    Slungad spenat med parmigiano.

    Sautéed spinach with parmigiano.

    Caponata

    39:-

    Siciliansk aubergin och grönsaksröra.

    Cooked Sicilian eggplant & vegetable salad.

  • Förrätter

    brusChetta Con masCarpone, pomodoro seCCo, olive nere, zuCChina grigliata e origano fresCo

    95:-

    Bruschetta med mascarpone, soltorkad tomat, svarta oliver och grillad zucchini samt färsk oregano. GL

    Grilled bread with mascarpone, sun-dried tomato, olives, zucchini & oregano.

    impepata di Cozze (mezza porzione)

    125:-

    Blåmusslor i kryddig gryta med vitt vin, confiterade tomater och färsk peperoncini (halv portion). G Glutenfritt bröd kan fås

    Mussels with white wine, tomato & chili (half portion).

    piattino Con selezione di tre salami prelibati e foCaCCia

    165:-

    Litet fat med tre sorters utvald salami, serveras med focaccia. GL

    Selected salami, served with focaccia.

    Capesante alla piastra Con Crema di Cavolfiore leggermente affumiCata, pomodoro e semi di zuCCa abbrutoliti

    179:-

    Halstrade pilgrimsmusslor med lättrökt blomkålskräm, rostade pumpakärnor och tomat. L

    Scallops with cauliflower cream, pumpkin seeds & tomato.

    brusChetta e sCodellina di pomodoro ”per la sCarpetta”

    49:-

    Bruschetta med en liten skål tomatdipp. G

    Grilled bread with a tomato dipp.

    brusChetta Con soffritto di funghi misti e pomodoro fresCo

    95:-

    Bruschetta med fräst blandsvamp och färsk tomat. G

    Grilled bread with mushrooms & tomato.

    BURRATA E PANZANELLA

    175:-

    Gräddystad mozzarellavariant från Puglia gjord på selekterad komjölk. Serverad med toscansk bröd och grönsakssallad. Toppas med bottarga

    Puglian version of mozzarella made from selected cow milk. Served with Tuscan bread salad.

    CarpaCCio di manzo Con sCaglie di parmigiano, ruCola e pinoli tostati

    179:-

    Carpaccio på oxfilé, flisad parmigiano, rucola och rostade pinjenötter. Smaksatt med högklassig olivolja och balsamico.

    Beef carpaccio with parmigiano, rocket & pine nuts.

    ENO ANTIPASTO

    195:-

    Blandat kvalitetsfat med ett urval av italienska delikatesser, inläggningar och smårätter.

    Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.

  • Pasta

    linguine al burro Con funghi, pomodoro e limone

    179:-

    Linguine med svamp, tomat, citron och smör. GL
    Kan fås laktosfri.

    Pasta with mushrooms, tomato, lemon & butter.

    timballo napoletano

    179:-

    Ugnsgratinerad napoletansk pastatimbal med köttragù. LG

    Baked Napoletan pasta dish with meat sauce.

    buCatini all ́amatriCiana

    179:-

    Äkta pasta från staden Amatrice, med tomat, färskriven pecorino och kindfläsk. G

    Pasta with tomato, pecorino cheese & fried pork.

    risotto allo zafferano Con frutti di mare

    189:-

    Saffransrisotto med skaldjur. L

    Shellfish risotto with saffron.

  • Huvudrätter

    straCotto di guanCiale di manzo Con purea di patate, insaporita al burro tartufato di san pietro al pettine

    225:-

    Enotekets storsäljare. Långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine. L

    Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.

    veg.vegano, informarsi presso il servizio sulla sCelta del giorno

    195:-

    Veg/vegan: fråga köket vad som gäller för dagen.

    Today’s vegan dish; please ask!

    stinCo d ́agnello a lunga Cottura Con radiCe di sedano e funghi porCini

    249:-

    Långkok på lammlägg med rotselleri och karljohansvamp. L

    Lamm leg with celeriac & cep mushrooms.

    platessa Con gallinaCCi, barbabietole, burro fuso e Capperi. patate sChiaCCiate

    225:-

    Rödspätta med kantareller, rödbetor, skirat smör, kaprisbär och pressad potatis. L

    Plaice with chantarelles, beetroot, capers & pressed potato.

    Costata di manzo Con aglio abbrustolito, prezzemolo e peperonCino. mais grigliato e patatine eno

    319:-

    Entrecote med sky på rostad vitlök, persilja och peperoncini. Serveras med grillad majs och enostrips.

    Entrecote with roasted garlic, parsley, chili & corn. Served with strips.

    impepata di Cozze (porzione intera)

    175:-

    Blåmusslor i kryddig gryta med vitt vin, confiterade tomater och färsk peperoncini (hel portion). G
    (bröd, glutenfritt bröd kan fås)

    Mussels with white wine, tomato & chili (full portion).

    lazY man ’s CioPPino

    215:-

    Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G P

    Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.

  • Pizza

    Vi har även glutenfria pizzabottnar. Hör med servisen om övriga allergier.

    SalaMino PiCCante

    135:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.

    QUattRo FoRMaGGi

    135:-

    Mozzarella, getost, taleggio och gorgonzola.

    Mozzarella, goat’s cheese, taleggio & gorgonzola.

    CaPRina

    135:-

    Tomat, mozzarella, getost, skivade rödbetor, spenat och riven Parmigiano.

    Tomato, mozzarella, goat’s cheese, sliced beetroot, spinach & Parmigiano.

    PaeSana

    135:-

    Tomat, mozzarella, pancetta, lök, oliver och ägg.

    Tomato, mozzarella, bacon, onion, olives & egg.

    PIZZA NERA

    145:-

    Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polsellimjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.
    Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.

    “Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of
    a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.
    Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.

    al Tonno

    135:-

    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök.

    Tomato, mozzarella, tuna & red onion.

    bosCaiola

     145:-

    Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.

    Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.

    mar ligUre

     165:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.

    Tirolese

    155:-

    Tomat, blandning av mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och rosésallad.

    Tomato, mix of mozzarella & Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & radicchio.

    mare e monTi

    135:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.

    Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.

    ProsCiUTTo CrUdo

    135:-

    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och rucola.

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & rocket.

    lUnaTiCa

     140:-

    Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garne- rad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris.

    Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto from Sauris.

    CaCCiaTore

     135:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.

    PanCeTTa

     135:-

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.

    Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.

    dell ́orTolano

     125:-

    Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.

    Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.

    nobile

     135:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon.

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage & smoked turkey.

    CaPriCCiosa originale

     135:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled ar- tichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.

    bUFala aCCiUgHe e PePerone

     115:-

    Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.

    margHeriTa

    105:-

    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.

    Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.

  • Desserter

    tartufo eno. rivolgersi al servizio per informazione sui gusti del giorno

    49:-

    Enotryffel. Fråga servisen om vilka smaker som gäller för dagen. L

    Today’s truffle; please ask!

    pannaCotta al CioCColato bianCo e Coulis ai lamponi

    89:-

    Vit chokladpannacotta med halloncoulis. L

    White chocolate panacotta with raspberry coulis.

    strudel del friuli Con Cannella e vaniglia. burro abbrustolito salsa al Cardamomo

    94:-

    Strudel med kanel med vanilj, brynt smör och kardemummasås. LG

    Pastry from Friuli with cinnamon, vanila, beurre noisette & cardamum.

    torta Caprese Con CioCColato e ganaChe alla noCCiola

    98:- halv portion 59:-

    Capresepaj med choklad och hasselnötsganache.
    LN

    Chocolate & hazelnut cake.

    gelato/sorbetto fatto in Casa. rivolgersi al servizio per informazione sui gusti del giorno

    45:- / kula

    Husets hemgjorda glass / sorbet. Fråga servisen om vilka smaker som gäller för dagen. LF

    Today’s choice of ice-cream & sorbet; please ask!

    piCCola selezione di formaggi italiani

    129:-

    Litet urval av italienska ostar. L

    Selection of Italian cheeses.