• Side Orders

    Beställ något extra till din rätt

    LA CIAmBottA

    49:- / 55:- / 69:-

    Blandade grönsaker som fått sautera långsamt. Serveras ur en terracottaskål på 3 alternativa sätt:
    Sautéed vegetables served in 3 ways:

    Helt vegansk.
    Vegan.

    Toppad med flisad kalabrisk fårost.
    With Calabrian sheep’s cheese.

    Kombinerad med grillad het kalabrisk salsiccia.
    Mixed with spicy Calabrian sausage.

    salumi

    95:-

    Ett urval av italienska charkuterier.
    F
    Selection of Italian cold cuts.

    misto olive Condite

    29:-

    Blandning av kryddade oliver.

    Mixed olives.

    patatine eno Con salsina

    39:-

    Enostrips med dipp.

    Potato strips with dip.

    spinaCi saltati e Conditi Con parmigiano

    49:-

    Slungad spenat med parmigiano.

    Sautéed spinach with parmigiano.

  • Förrätter & Sallader

    BRuSChEttA Con mERLuzzo AffumICAto, CREmA dI mASCARPonE AL RAfAno, BARBABIEtoLE E tuoRLo ESSICCAto

    115:-

    Bruschetta med rökt torsk, pepparrotmascarpone, rödbetor och rimmad äggula.
    LG
    Garlic bread with smoked cod, horseradish, beetroot and egg.

    CARPACCIo oRIgInALE ALLA CIPRIAnI

    179:-

    Klassisk carpaccio à la Harrys Bar i Venedig.
    G
    Classic carpaccio from Harry’s Bar in Venice.

    CIPuddAtA dI tRoPEA

    119:-

    Rödlökssoppa med kungen av lökarna: Den röda från Tropea i Kalabrien serverad med pecorinogratinerat bröd toppad med hack av persilja och rödräkor.
    G
    Red onion soup from Tropea, served with pecorino bread, parsley & shrimp.

    ImPEPAtA dI CozzE (1/2 PoRzIonE o PoRzIon IntERA

    185:- ( halv portion 125:- )

    Vinkokta färska blåmusslor med tomat och chili.
    G
    Mussels cooked in wine, with tomato and chili.

    tIPICItà CALABRESI dI SALumI E vERduRE

    195:-

    Entréfat med typiska charkuterier och inlagda grönsaker från regionen Kalabrien.
    GF
    A selection of typical cold-cuts from the region.

    BRUSChETTA CON DUESALSE

    49:-

    Bruschetta med 2 sorters dipp.
    G
    Grilled bread served with two types of dip.

    CLASSICA CAPRESE

    169:-

    Klassisk presentation av mozzarella. Capresesallad med italienska salladstomater.
    L
    Classic caprese, with buffalo mozzarella and Italian tomatos.

  • Pasta

    LASAgnE StILE noRmA

    185:-

    Ugnsbakad lasagne med köttfärsragu och caponata. Toppas med saltad fårmjölksricotta och pinjenötter.
    GLN Kan fås utan pinjenötter.
    Baked lasagna with meat ragú and vegetables, topped with salted ricotta and pine nuts.

    mACChERonI CALABRESI ALLA PRovoLA SILAnA, PomodoRo fRESCo E dAdoLAtA dI mELAnzAnE

    175:-

    Kort tubpasta med Provolaost från Silo, färsk skållad tomat och fräst auberginpytt.
    G
    Pasta with provolone cheese, tomato & aubergine.

    tAgLIAtELLE SILAnE AL vIno “CA’ muddhìCA”, CozzE E gAmBERonI

    219:-

    Rödvinstagliatelle från Sila, med färska blåmusslor, rödräkor och brödhack stekt i olivolja tillsammans med persilja och lite vitlök.
    G
    Pasta with mussels, shrimp, croutons, with parsley & garlic.

    fILEjA ALLA ndujA dI SPILIngA E CREmA dI CECI E PECoRIno

    185:-

    Tvinnad pasta med tomat, bredbara salamin Nduja från Spilinga och toppad med pecorino och kikärtscreme.
    G
    Pasta with tomato & soft salami, topped with pecorino cheese & chickpea cream.

  • Huvudrätter

    StRACotto dI guAnCIALE dI mAnzo Con PuREA dI PAtAtE, In- SAPoRItA AL BuRRo tARtufAto dI SAn PIEtRo AL PEttInE

    225:-

    Enotekets storsäljare. Långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine.
    L
    Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.

    ARRoSto dI AgnELLo ALLE ERBE

    329:-

    Helstekt ytterfilet av örtmarinerat lamm, rosmarinsky och rotfrukter.

    Lamb sirloin, marinated with herbs & served with rosemary & root vegetables.

    mAIALIno E oLIvE nERE AL foRno Con PAtAtE ARRoStItE

    235:-

    Vitvinsbräserad spädgris med ugnsbakade svarta oliver och ugnsrostad potatis.

    Suckling pig in white wine, with black olives & roasted potato.

    tonno ALLA gRIgLIA, PomodoRInI, SPInACInI Ed EmuLSIonE dI LImonE E oLIo

    275:-

    Grillad tonfisk, confiterade småtomater, babyspenat och emulsion på citron och högklassig olivolja.

    Grilled tuna with tomato confit, baby spinach and lemon emulsion.

    lazY man ’s CioPPino

    219:-

    Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G P

    Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.

  • Pizza

    Vi har även glutenfria pizzabottnar. Hör med servisen om övriga allergier.

    SalaMino PiCCante

    135:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.

    QUattRo FoRMaGGi

    135:-

    Mozzarella, getost, taleggio och gorgonzola.

    Mozzarella, goat’s cheese, taleggio & gorgonzola.

    CaPRina

    135:-

    Tomat, mozzarella, getost, skivade rödbetor, spenat och riven Parmigiano.

    Tomato, mozzarella, goat’s cheese, sliced beetroot, spinach & Parmigiano.

    PaeSana

    135:-

    Tomat, mozzarella, pancetta, lök, oliver och ägg.

    Tomato, mozzarella, bacon, onion, olives & egg.

    PIZZA NERA

    145:-

    Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polsellimjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.
    Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.

    “Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of
    a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.
    Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.

    al Tonno

    135:-

    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök.

    Tomato, mozzarella, tuna & red onion.

    bosCaiola

     145:-

    Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.

    Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.

    mar ligUre

     165:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.

    Tirolese

    155:-

    Tomat, blandning av mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och rosésallad.

    Tomato, mix of mozzarella & Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & radicchio.

    mare e monTi

    135:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.

    Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.

    ProsCiUTTo CrUdo

    135:-

    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och rucola.

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & rocket.

    lUnaTiCa

     140:-

    Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garne- rad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris.

    Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto from Sauris.

    CaCCiaTore

     135:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.

    PanCeTTa

     135:-

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.

    Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.

    dell ́orTolano

     125:-

    Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.

    Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.

    nobile

     135:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon.

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage & smoked turkey.

    CaPriCCiosa originale

     135:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled ar- tichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.

    bUFala aCCiUgHe e PePerone

     115:-

    Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.

    margHeriTa

    105:-

    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.

    Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.

  • Desserter

    tIRAmISÚ

    89:-(1⁄2 portion 54:-)

    Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom.
    GL
    Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.

    doLCE dI CREmA dI PRugnE Con noCE moSCAtA, zEnzERo, CAnnELLA E gELAto ALLA vAnIgLIA

    98:-

    Plommonkrämkaka med muskot, ingefära, kanel och serveras med vaniljglass
    GLN
    Plumcake with nutmeg, ginger, cinnamon & served with vanilla ice-cream.

    tARtufo dI PIzzo

    45:- / kula

    Kalabrisk gelato när den är som bäst! Hasselnötsglass med smält choklad och cacao.
    LN
    Hazelnut ice-cream with melted chocolate & cocoa.

    PAnnACottA ALLA LIQuIRIzIA Con LAmPonI

    89:-

    Den klassiska desserten i kalabrisk tappning gjord på världens bästa lakrits.
    L
    Calabrian version of the classic pannacotta, with licorice.

    tartufo deliCato stile eno

    59:-

    Enotekets delikata chokladtryffel.

    L (även spår av nöt)

    Home made chocolate truffle.

    gelato/sorbetto fatto in Casa. rivolgersi al servizio per informazione sui gusti del giorno

    49:- / kula

    Husets hemgjorda glass / sorbet. Fråga servisen om vilka smaker som gäller för dagen. LF

    Today’s choice of ice-cream & sorbet; please ask!

    piCCola selezione di formaggi italiani

    129:-

    Litet urval av italienska ostar. L

    Selection of Italian cheeses.