• Allergi

    Allergiförklaringar

    G = Gluten
    L = Laktos
    P = Pinjenötter, Pine nuts
    F = Fråga servisen, Ask your server

    Till vissa förrätter samt till vår fiskgryta lägger vi grillat bröd. Vänligen säg till om du vill avstå från detta.

  • Förrätter

    bIS DI PROSCIUTTI E FORMAGGI

    195:-

    Duo av unika prosciutti serverade med passande ostar.
    1. Nero di Nebrodi från Sicilien kombinerad med Ragusano D.O.P.
    2. Prosciutto di Roberto Cedrone kombinerad med Pecorino di Picinisco signerad mästaren Loreto Pacitti.
    L
    Duo of cured ham with cheese. 1. Nero di Nebrodi with Ragusano D.O.P. 2. Roberto Cedrone with Pecorino di Picinisco.

    VELLUTATA DI CECI E ROSMARINO CON GAMbERONE SALTATO AL SAMbUCA E SEDANO FRITTO

    179:-

    Velouté på kikärtor smaksatt med rosmarin och serverad med Sambucasauterad rödräka (viltfångad) och friterade sellerichips.

    Chickpea velouté with rosmary served with sambuca sautéed shrimp and celery chips

    AFFETTATO DI PETTO D ́ANATRA MARINATO AL LIMONE, SERVITO CON MOUSSE DI PARMIGIANO

    175:-

    Kallskuret marinerat lättrökt ankbröst med Parmigianomousse.
    L
    Cold, sliced duck breast served with a Parmigiano mousse.

    brUsCHeTTa På sUrdegsbröd

    Italian garlic bread with…

    Som grillat vitlöksbröd serverad med tomatdip. 49:- Ga tomato dip.

    Med Enotekets confiterade tomater smaksatta med salvia och basilika och toppad med flisad pecorino. 95:- G

    …our own tomato confit, sage, basil and shaved pecorino cheese.

    Med rökt lax och mascarponecréme med pepparrot och gräslök. 95:- GL

    …smoked salmon and mascarpone cream with horseradish and chives.

    eno anTiPasTo

    195:-

    Blandat kvalitetsfat med ett urval av italienska delikatesser, inläggningar och smårätter. F

    Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.

    Mozzarella sU CarPaCCio di zUCCHine  grigliaTe Con gambereTTi marinaTi al lime e menTUCCia

    170:-

    Mozzarella och carpaccio på grillad zucchini tillsammans med limemarinerade räkor och mynta. L

    Mozzarella with grilled zucchini, lime-marinated shrimp and mint.

    ClassiCa CaPrese

    145:-

    Klassisk presentation av mozzarella. Capresesallad med italienska salladstomater. L

    Classic Caprese salad with Italian tomato and basil.

  • Pasta

    SACCOTTINI CON RADICCHIO, GORGONZOLA, PERE FRITTE E NOCI

    185:-

    Färskbakade pastaknyten fyllda med mild gorgonzola, serverade på bädd av radicchiosallad och toppade med friterade päron och valnötskärnor. (kan även fås utan valnöt).
    GLSN
    Fresh pasta filled with mild gorgonzola, served on a bed of red chicory, with fried pear & walnuts (optional!).

    TAGLIATELLE CON CREMOSO RAGÚ DI CARNE, DADOLATA DI MELANZANE SALTATE AL MARSALA E SCAGLIE DI RICOTTA SALATA

    182:-

    Färskbakad tagliatelle med krämig köttfärsragu, toppad med Marsalasauterad auberginpytt och flisor av saltad ricotta.
    GL
    Pasta with creamy meat ragú, aubergine and ricotta.

    VERI(!) SPAGHETTI ALLA CARbONARA

    175:-

    Spaghetti alla Carbonara, men på riktigt kompromisslöst(!); kindfläsk, äggstanning och färskriven romersk pecorino.
    G
    A true carbonara, with pork cheek, egg & roman pecorino.

    SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA

    169:-

    Spaghettin kommer från Gragnano, signum för torkad pasta av bästa sort. Receptet är från Rom. Tomat, oliver, schalottenlök,
    capris, färskriven romersk pecorino och med sälta från sardell som fått smälta i olivolja.
    Enotekarens absoluta favorit.
    G
    Spaghetti from Gragnano with tomato, olives, schallots, capers, pecorino & anchovies.

  • Huvudrätter

    FILETTO DI CERVO, MARINATO AL GINEPRO, SU SPECCHIO DI SALSA ALLA GRAPPA E NEbbIOLO, CON CREMA DI FUNGHI E FONTINA D ́ALPEGGIO

    295:-

    Enbärsmarinerad hjortfilé på spegel av grappa och Nebbiolosås toppad med creme på svamp och höglands-Fontina.
    LS
    Filet of venison, marinaded with juniper, served with a grappa/wine sauce, creamed mushrooms & Fontina cheese.

    COTOLETTA DI VITELLO ALLA bOLOGNESE

    289:-

    Kalvkotlett i klassisk Bolognastil. Panerad och därefter gratinerad med prosciutto och Parmigiano Reggiano 24 månader.
    GLS
    Veal chop served in classic Bologna style, with cured han and Parmigiano cheese.

    STRACOTTO DI GUANCIALE DI MANZO CON PUREA DI PATATE, INSAPORITA AL bURRO TARTUFATO DI SAN PIETRO AL PETTINE

    225:-

    På gästers begäran: Enotekets långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryf- felsmör från San Pietro al Pettine.
    SL
    Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.

    LUCCIOPERCA CON CROSTINI DI POLENTA E VERDURE IN AGRODOLCE

    225:-

    Gös serverad med polentacrostini och sötsyrlig grönsaksröra, tomatsky och kapris.

    S

    Pike-perch served with polenta crostini, sweet/sour vegetables, tomato & capers.

    OSSObUCCO

    275:-

    Klassisk rätt från Lombardia. Vitvinsbräserad kalvlägg som smaksätts med salvia och steks länge i ugn med rotfrukter. Toppas med gremolata och serveras med saffranskryddad potatisstomp.
    S
    Classic slow cooked veal leg with sage and root vegetables, served with gremolata & saffron potatoes.

    ”IL TENERISSIMO” AI FERRI CON MISTICANZA

    200 gram 379:- 130 gram 259:-

    Kanske den möraste grillade köttbit du har ätit. Utvald premium oxfilet från Nebraska, serverad med rödvinsreduktion, högkvalitativ olivolja (2% syra), siciliansk oregano och fräsch blandsallad. Välj mellan stor eller mindre portion.
    S
    Filet of Nebraska beef with red wine reduction, oregano & fresh salad.

    lazY man ’s CioPPino

    215:-

    Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G P

    Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.

  • Pizza

    Vi har även glutenfria pizzabottnar. Hör med servisen om övriga allergier.

    PIZZA NERA

    145:-

    Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polsellimjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.
    Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.

    “Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of
    a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.
    Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.

    al Tonno

    135:-

    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök.

    Tomato, mozzarella, tuna & red onion.

    bosCaiola

     145:-

    Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.

    Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.

    mar ligUre

     165:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.

    Tirolese

    155:-

    Tomat, blandning av mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och rosésallad.

    Tomato, mix of mozzarella & Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & radicchio.

    salamino PiCCanTe

     135:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.

    mare e monTi

    135:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.

    Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.

    ProsCiUTTo CrUdo

    135:-

    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och rucola.

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & rocket.

    lUnaTiCa

     140:-

    Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garne- rad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris.

    Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto from Sauris.

    CaCCiaTore

     135:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.

    PanCeTTa

     135:-

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.

    Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.

    dell ́orTolano

     125:-

    Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.

    Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.

    nobile

     135:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon.

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage & smoked turkey.

    CaPriCCiosa originale

     135:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled ar- tichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.

    bUFala aCCiUgHe e PePerone

     115:-

    Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.

    margHeriTa

    105:-

    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.

    Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.

  • Desserter

    TIRAMISÚ

    89:-

    Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom.
    GL
    (1⁄2 portion 54:-)
    Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.

    TARTUFO DELICATO STILE ENO

    49:-

    Enotekets delikata chokladtryffel.
    L
    Home made chocolate truffle.

    TORTINO ALLE MELE E MANDORLE CON SALSINA ALLA VANIGLIA

    89:-

    Äppel och mandelbakelse med Enotekets vaniljsås.
    GLSM
    Apple & almond pie served with our vanilla sauce.

    bAVARESE AL CIOCCOLATO bIANCO E LIQUIRIZIA CON SALSA DI LAMPONI

    89:-

    Vit choklad och lakritspudding på spegel av hallonsås.
    LS
    White chocolate & liquorice pudding served with raspberry sauce.

    PARMIGIANO 36 MESI

    79:-

    Assiett med en munsbit av Parmigiano Reggiano, lagrad 36 månader och serverad med en liten sked Balsamico Tradizionale fatlagrad i minst 25 år.

    Bites of 36 month Parmigiano with a 25 year cask-aged balsamic vinegar.

    ASSORTITO DI FORMAGGI

    129:-

    Tallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade av passande tillbehör. FS
    Selection of Italian cheeses.

    VeCkans gelaTo

    79:- 

    hör dig för med servisen om veckans smaker.

    Today’s freshly made ice cream. FL