• Förrätter

    la nostra È di Bufala Campana d.o.p di alta eCCellenZa

    Det finns mozzarella och så FINNS DET MOZZARELLA!!

    Vår är Campana D.O.P gjord på buffelmjölk och av högsta kvalitet, färskystad samt direkt transporterad till oss.

    There is mozzarella and there is MOZZARELLA! Our’s is top quality buffalo milk Campana DOP, freshly made and transported directly to us.

    CLASSICA CAPRESE

    Klassisk presentation av mozzarella. Capresesallad med italienska salladstomater. 145:- L

    Classic Caprese salad with Italian tomato and basil.

    CON PROSCIUTTO DI BASSIANO E CARCIOFINO GRIGLIATO

    Serverad med Prosciutto från Bassiano och liten griljerad kronärtskocka. 170:- L

    With cured ham from Bassiano and grilled artichoke.

    SU CARPACCIO DI ZUCCHINE GRIGLIATE CON GAMBERETTI MARINATI AL LIME E MENTUCCIA

    På carpaccio på grillad zucchini tillsammans med limemarinerade räkor och mynta. 170:- L

    With grilled zucchini, lime-marinated shrimp and mint.

    Bruschetta på surdegsbröd

    95:-

    Med Ciauscolo, bredbar salami från regionen Lazio och slungad spenat. G

    Ciauscolo, a spreadable salami from Lazio & quickly braised spinach.

    BrusChetta pÅ surdegsBrÖd

    95:-

    Med rökt lax, sallad, pepparrot och mascarponecréme. GL

    Sourdough garlic bread with smoked salmon, horseradish & mascarpone.

    BrusChetta pÅ surdegsBrÖd

    95:-

    Med grillad paprika och Enotekets confiterade toma- ter smaksatta med salvia och basilika, toppad med flisad pecorino. G

    Sourdough garlic bread with grilled paprika and our own tomato confit, sage & basil,

    topped with shaved pecorino.

    BrusChetta pÅ surdegsBrÖd

    49:-

    Som grillat vitlöksbröd med tomatdip. G

    Sourdough garlic bread with a tomato dip.

    eno antipasto

    189:-

    Blandat kvalitetsfat med ett urval av italienska delikatesser, inläggningar och smårätter. FS

    Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.

    Bresaola di valtellina produZione sosio. di Carne italiana per eCCellenZa servita Con rughetta selvatiCa, taleggio d.o.p i nostri pomodorini Confit e goCCie di BalsamiCo tradiZionale

    179:-

    Bresaola från Valtellina produktion Sosio, på endast utvalt italienskt kvalitetskött. Lagd på rucolabädd med, ursprungsbetecknad gårds-Taleggio, högklassig olja och droppar av äkta Balsamico Tradizionale. L

    Cured beef from Valtellina served on a bed of rocket with Taleggio cheese, olive oil & balsamic vinegar.

    Culatello di ZiBello, mistiCanZa Con melone e Crema di roBiola ai tre latti

    175:-

    ”Den lilla rumpan” från Zibello, En kung bland skinkor!

    Rödvinsmarinerad, källarlagrad/torkad och här serverad med blandsallad med melon samt kräm på robiola som gjorts på 3 sorters mjölk. L

    Cured ham from Zibello served with melon sallad and robiola cheese cream.

    Cappesante su speCChio di Crema di Cannellini, servite Con porro fritto e perlage di tartufo

    175:-

    Pilgrimsmusslor på spegel av cannellinicreme, serverade med friterad purjolök och toppade med tryffelperlage. L

    Scallops served with cannellini cream, fried leek & truffle caviar.

  • Pasta & Risotto

    risotto di vero Carnaroli al neBBiolo e fantasia di funghi

    182:-

    Risotto på 100%-ig Carnaroliris tillagad med smör, schalottenlök, Nebbiolovin och svampfantasi. Obs! serveras utan någon form av ost! LS

    Risotto with 100% Carnaroli rice prepared with butter, shallots, Nebbiolo wine & mushrooms. Please note that this style of risotto is served without any cheese!

    triangoli ripieni al taleggio e tartufo Con Burro fuso e goCCie di BalsamiCo tradiZionale

    189:-

    Färskbakadepastatrianglar fyllda med tryffel och taleggio. Serverad med skirat smör och toppas med lite mer färskhyvlad tryffel samt droppar av Balsamico Tradizionale. GLS

    Fresh pasta stuffed with truffle & Taleggio cheese. Served with butter, shaved truffle & balsamic vinegar.

    fettuCCine allo sCoglio

    172:-

    Färskbakade fettuccine med havets frukter i tomat och vitt vin. G

    Fresh fettuchine with seafood, tomato & white wine.

    sedani rigati in Cremoso ragÙ di Carne e funghi insaporito al timo

    172:-

    Sedanipasta i krämig ragu på filékött och svamp som smaksatts med timjan.GL Kan även fås laktosfritt.

    Sedani pasta in a creamy meat sauce with mushrooms and thyme.

    spaghetti di gragnano Con pomodoro fresCo saltato in padella servito Con origano siCiliano e olive taggiasChe

    169:-

    Äkta spaghetti från Gragnano med färsk tomat som sauterats tillsammans med siciliansk oregano och Taggiascaoliver. Kryddad med peperoncino och färskriven Parmigiano Reggiano 24 mån G

    Spaghetti from Gragnano with sautéed tomato, Sicilian oregano, Taggiasca olives, chili & freshly grated Parmigiano.

  • Huvudrätter

    Maialino a lunga cottura coperto con pesto di verdure, rosmarino e pomodori secchi

    235:-

    Spädgris som efter långkok slutgrillas och serveras toppad med tomat och rosmarinpesto.

    Slow-cooked suckling pig, finished on the grill. Served with tomato & rosemary pesto.

    Spigola in Acqua pazza

    215:-

    Havsabborre, ugnsbakad i ”tokigt vatten” dvs, en blandning av saltat vatten och vitt vin. Serveras med confiterade tomater, oliver och örter. En underbar rätt från ön Ponza.

    Sea bass baked in salted water and white wine, served with tomato confit, olives and herbs.

    Rana pescatrice con cipollata alla mandorle insaporita al marsala e accompagnata con guanciale croccante

    269:-

    Marulk med mandelcipollata smaksatt med Marsalavin och serverad med knaperstekt kindfläsk.

    Monkfish with caramelised onion, almond, Marsala wine and crunchy bacon.

    cotoletta di vitello alla pizzaiola

    269:-

    Kalvkotlett i Napolitansk sky på San Marzanotomater smaksatt med peperoncino och oregano. L

    Veal chop with tomato, chili and oregano

    Stracotto di Guanciale di Manzo con purea di patate insaporita al burro tartufato di san pietro al pettine

    195:-

    På gästers begäran: Enotekets långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riktig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine. SL

    Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.

    laZY man’s Cioppino

    195:-

    Fisk och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppas med Enotekets pesto. G

    Glutenfritt bröd kan fås!

    Seafood stew original created in California by Italian immigrants, topped with our own pesto.

    Filetto di Manzo Su specchio di salsa alla grappa e nebbiolo, semicoperto con fuso di toma piemontese

    295:-

    Oxfilé på spegel av grappa och nebbiolosås delvis täckt med smält Toma-ost från Piemonte. L

    Filet of beef with a grappa/wine sauce & melted Toma cheese

    saltimBoCCa alla romana, in stile eno

    275:-

    Klassisk saltimbocca tillagad enligt handboken. Utbankad kalvfilé bräserad i vitt vin, smaksatt med salvia och täckt med en skiva prosciutto. Presenteras dock i ”Eno-Stil”. GL

    Flattened veal filet braised in white wine, flavoured with sage & served with cured ham

  • Pizza

    Vi har även glutenfria pizzabottnar. Hör med servisen om övriga allergier.

    gariBaldina

    120:-

    Med tomat, färskångad broccoli och två sorters ost, Garibaldino och Blu Valcomino, från Ysteriet Pacitti i Picinisco (Frosinone).

    With tomato, steamed broccoli, Garibaldino & Blu Valcomino cheeses.

    salamino di monte san Biagio d.o.p.

    120:-

    Med tomat, mozzarella, smal salami från Monte San Biagio D.O.P. smaksatt med fänkålsfrö, oliver och frigitelli (stekt, mild avlång paprikafrukt).

    With tomato, mozzarella, fennel salami, olives & mild paprika.

    salsiCCia e friarielli

    125:-

    Rödvinsauterad salsiccia, provola-ost och friarielli (vitlöksfräst kålrotsblast). En äkta napolitansk tradition.

    Red wine sautéed salsiccia, provola cheese & garlic fried swede leaves.

    al tonno

    115:-

    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök.

    Tomato, mozzarella, tuna & red onion.

    BosCaiola

    125:-

    Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.

    Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.

    mar ligure

    140:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.

    tirolese

    130:-

    Tomat, blandning av mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och rosésallad.

    Tomato, mix of mozzarella & Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & radicchio.

    piZZa nera

    125:-

    Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polselli-mjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.

    Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.

    “Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of

    a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.

    Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.

    salamino piCCante

    115:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.

    mare e monti

    115:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.

    Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.

    prosCiutto Crudo

    115:-

    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och rucola.

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & rocket.

    lunatiCa

    120:-

    Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garnerad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris.

    Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto from Sauris.

    CaCCiatore

    115:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.

    panCetta

    105:-

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.

    Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.

    dell ́ortolano

    100:-

    Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.

    Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.

    noBile

    105:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon.

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage & smoked turkey.

    CapriCCiosa originale

    105:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled artichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.

    Bufala aCCiughe e peperone

    95:-

    Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.

    margherita

    85:-

    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.

    Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.

  • Desserter

    gelato

    79:-

    Enotekets hemgjorda glass som varierar efter inspiration och tillgång på råvaror. Hör med servisen vad som gäller idag. LF

    Today’s freshly made ice cream.

    tiramisÚ

    89:-

    Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom. GL (1⁄2 portion 54:-)

    Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.

    pannaCotta

    85:-

    Enotekets grymma vaniljpannacotta med karamellsås. L

    Enoteket’s awesome vanilla panacotta with caramel sauce.

    trYffel

    45:-

    Enotekets hemgjorda chokladtryffel. LH

    Home made chocolate truffle.

    semifreddo al miele di Claudio meli e riCotta fresCa, Con pompelmo CaramelliZZato

    85:-

    Enotekets parfait på biologisk honung av Claudio Meli och färsk ricotta. Serveras med karamelliserad grapefrukt. L

    Honey & ricotta parfait with caramelised grapefruit.

    torta sBrisolona alle mele, Con pinoli, uva sultanina e salsina alla vaniglia

    89:-

    Smultårta på äpplen, pinjenötter, russin och Enotekets vaniljsås.

    GLS

    Apple pie with pine nuts, raisins & our own vanilla sauce.

    CheeseCaKe di nutella fatta in Casa Con noCCiola tonda gentile

    89:-

    Enotekets cheesecake med egentillverkad Nutella gjord på världens bästa hasselnöt: Tonda Gentile. GHLSM

    Our home-made hazelnut cheesecake.

    parmigiano 36 mesi

    79:-

    Assiett med en munsbit av Parmigiano Reggiano, lagrad 36 månader och serverad med en liten sked Balsamico Tradizionale fatlagrad i minst 25 år.

    Bites of 36 month Parmigiano with a 25 year cask-aged balsamic vinegar.

    assortito di formaggi

    129:-

    Tallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade av passande tillbehör. F

    Selection of Italian cheeses.