Siciliansk aubergine och grönsaksröra.
Cooked Sicilian eggplant & vegetable salad.
Blandning av kryddade oliver.
Mixed olives.
Enostrips med dipp.
Potato strips with dip.
Slungad spenat med parmigiano.
Sautéed spinach with parmigiano.
Carpaccio på Bresaola från Valtellina, med 24 månaders Grana Padano & rucola.
G
Bresaola carpaccio “Valtellina style” with Grana Padano & rocket.
Blåmusslor i vitt vin med ’nduja & dill.
G
Mussels with white wine, ’nduja & dill.
Burrata med sallad på ugnsbakade auberginer, valnötspesto, kaprisbär & färsk basilika.
G L N
Burrata with aubergine, walnut pesto, capers & fresh basil.
Vitlöksbröd med mascarpone, confiterade tomater samt färsk basilika.
G L
Garlic bread with mascarpone, tomato confit & fresh basil.
Vitlöksbröd med scampi, puré på cannellinibönor, rostad vitlök & anis, samt kumminkryddad rödlökskompott. G
Garlic bread with scampi, cannellini bean cream, roasted garlic, kumin & red onion.
Eno antipasto, ett urval av genuint italienska specialiteter. Produkterna kan variera, fråga oss angående intoleranser. Kan med fördel delas som förrätt
Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.
Bruschetta med två sorters dipp G F
Grilled bread served with two types of dip
Paccheri i sås på San Marzanotomater, rimmad torskrygg, samt confiterade svarta Leccino oliver.
G
Paccheri pasta with with tomato, cod, & black olives.
Enotekets lasagne med köttragú, caponata, torkad / saltad ricotta & rostad mandel.
G L N
Lasagne with meat ragú, caponata, ricotta & roasted almonds.
Penne alla Maggiorana – gräddig sås med strimlad nötkött, skogsvamp, mejram, Parmigiano & Sarawak svartpeppar.
G L
Penne pasta with beef, mushrooms, marjoram & cream.
Ravioli fyllda med ricotta & spenat, med brynt smör smaksatt med salvia & citronzest, samt confiterade små tomater.
G L
Ravioli filled with ricotta & spinnach, with sage, lemon & tomato confit.
Enotekets storsäljare. Långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine. L
Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.
Grillad ryggbiff med Fontina, Baroloreduktion, smaksatt med enbär & serverad med potatis rostad i ankfett.
L
Grilled sirloin steak with Fontina cheese, wine reduction, juniper, & potatos roasted in duck fat.
Blåmusslor i vitt vin med ’nduja & dill.
G
Mussels with white wine, ’nduja & dill.
Dagens fisk (fråga serveringspersonalen vad som gäller för dagen).
F
Today’s fish.
Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G P
Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.
Tomat, mozzarella, rödlök, ‘nduja och burrata.
Tomato, mozzarella, red onion, ‘nduja & burrata.
Mozzarella, friarielli (broccoliblast), salsiccia och hyvlad provolone.
Mozzarella, broccoli greens, sausage and provolone cheese.
Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.
Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.
Mozzarella, getost, provolone och gorgonzola och salladsmix.
Mozzarella, goat’s cheese, provolone & gorgonzola.
Tomat, mozzarella, getost, skivade rödbetor, spenat och riven Parmigiano.
Tomato, mozzarella, goat’s cheese, sliced beetroot, spinach & Parmigiano.
Tomat, mozzarella, pancetta, lök, oliver och ägg.
Tomato, mozzarella, bacon, onion, olives & egg.
Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polsellimjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.
Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.
“Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of
a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.
Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.
Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök.
Tomato, mozzarella, tuna & red onion.
Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.
Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.
Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.
Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.
Tomat, blandning av mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och salladsmix
Tomato, mix of mozzarella & Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & radicchio.
Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.
Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.
Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och rucola.
Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & rocket.
Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garnerad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris.
Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto from Sauris.
Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.
Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.
Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.
Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.
Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.
Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.
Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon.
Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage & smoked turkey.
Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.
Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled ar- tichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.
Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.
Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.
Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.
Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.
Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom. GL
Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.
Tårta på Piemontesiska hasselnötter med kolasås.
G L N
Hazelnut cake from Piemonte with fudge sauce.
Enotekets grymma vaniljpannacotta, karamellsås, färska bär . L
Our pannacotta with caramel & fresh berries.
Chokladglass toppad med italiensk kaffelikör. L
Chocolate ice cream topped with italian coffee liqueur.
Testa vårt fantastiska dessertvin från Pedro Ximenez.
Fantastiskt bara som det är eller med vår chokladtryffel.
Try our fantastic PX sherry; great as a liquid dessert on it’s own, or with our chocolate truffle.
Enotekets delikata chokladtryffel.
L N
Home made chocolate truffle.
Husets hemgjorda glass / sorbet. Fråga servisen om vilka smaker som gäller för dagen. LF
Today’s choice of ice-cream & sorbet; please ask!
Tallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade av passande tillbehör.
L F
Selection of Italian cheeses.
© ENOTEKET. Laxholmstorget 3, 602 21 Norrköping. TEL: 011-400 60 70. MAIL: hej@enoteket.se Logga in. Sekretessinformation. Sitemap. Webbyrå Angry Creative