• Förrätter

    Kom ihåg att titta i vår välfyllda charkdisk!

    Gamberoni

    155:-

    vildfiskade stora Atlanträkor (grönt kort från WWF) på spegel av rosmarinkryddad kikärtscréme, toppade med friterade sellerichips och avrundade med högklassig siciliansk olivolja.

    Wild jumbo Atlantic shrimp (cleared by WWF) with rosemary flavoured chickpea crème, celery chips and Sicilian olive oil.

    Eno Antipasto

    179:-

    Blandat kvalitetsfat med utvalda italienska D.O.P delikatesser

    A varying, mixed selection of top quality Italian delicacies

    Burrata

    145:-

    gräddystad mozzarella från Puglia (färskflygs från Italien och är inte alltid tillgänglig) på rucolabädd, toppad med riven bottarga och rostade pinjenötter.

    Creamy mozzarella cheese from Puglia with rocket, bottarga and pine nuts (Please note that this cheese is flown in fresh from Italy and may therefore not always be available)

    Bresaola

    155:-

    torkat oxkött från Valtellina. Lagd som carpaccio och toppad med gårds-Taleggio, rosésallad, oliver och rostad paprika.

    Cured beef from Valtellina, served as a carpaccio with Taleggio cheese, rosé salad, olives and roasted paprika

    Bruschetta på surdegsbröd,

    89:-

    med enotekets confiterade tomater smaksatta med salvia och basilika, grillad paprika och toppad med flisad pecorino

    Sourdough garlic bread with our own tomato confit, sage, basil and grilled paprika, topped with shaved pecorino

    Bruschetta på surdegsbröd,

    95:-

    med rucola, parmigiano, räkor och balsamico-créme.

    Sourdough garlic bread with rocket, Parmigiano, shrimps and balsamico creme

    Bruschetta på surdegsbröd,

    49:-

    som grillat vitlöksbröd serverad med tomatdip

    Italian garlic bread with a tomato dip

    Salami från Toscana

    135

    Litet fat med 3 högexklusiva salami, inlagd kronärtskocka från Sezze och Enotekets nybakade focacciabröd.

    Small selection of top class salami from Toscana with marinaded artichoke and our home-made focaccia bread.

    Halstrade pilgrimsmusslor

    135:-

    med parmigianosparris och mandel

    Grilled scallops with parmesan asparagus and almonds

  • Pasta

    Spaghetti från Gragnano

    169:-

    med ångad tonfisk i tomat och vitt vin med peperoncino, gräslök, svarta oliver och förstklassiga räkor.

    Spaghetti with steamed tuna, tomato, chili, black olives and shrimps.

    Lasagne Norma

    170:-

    på gröna lasagneplattor med pecorino ost, mozzarella, finskuret filékött, salsiccia, auberginer och rotfrukter.

    Green lasagne with diced filet, salsiccia, aubergine and root vegetables

    Tonnarelli

    169:-

    färskbakade och serverade med mascarponecréme som smaksatts med saffran, munsbitar av kycklinglårfiléer och rucola.

    Fresh pasta with chicken and rocket in a saffron scented mascarponecréme.

    Triangoli

    165:-

    färskbakade pastatrianglar fyllda med Karljohansvamp och tryffel. Serveras med svampragú smaksatt med rostad vitlök, persilja och peperoncino.

    Fresh pasta filled with cep mushrooms and truffle. Served with a mushroom ragú flavored with garlic, parsley and chili

  • Huvudrätter

    Stracotto på oxkind

    190:-

    på gästers begäran: Enotekets långtidsbräserade oxkinder i rödvin. Serveras med en riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från Alba.

    Beef cheeks braised in red wine and served with potato purée flavoured with Alba truffle.

    Innerfilé av vildsvin

    235:-

    på bädd av tomat och lökragú, serverad med linsstuvning smaksatt med fänkålsfrön.

    Filet of boar on a bed of tomato and onion, served with fennel flavoured lentils.

    Filéad bergtunga

    205:-

    på mjölnarshustruns vis med brynt smör, kapris, stekta champinjoner och citronmarinerade färskkokta rödbetor.

    Filet of lemon sole with butter, capers, fried mushrooms and lemon marinated beetroot.

    Lazy Man´s Cioppino

    189:-

    Fisk och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien, av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto.

    Lazy man’s Cioppino, fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian Immigrants. Topped with Enoteket’s own pesto.

  • Jospergrillen

    Grillen är öppen torsdag, fredag och lördag!

    Cowboy Steak

    239:-

    300gr “Tex Willer Style”, med stuvade bönor, majskolv och friterad potatis.

    Tex Willer´s cowboy steak 300 gr, with stewed beans, corn on a cob and fried potatoes.

    Grillad oxfilé

    239:-

    på spegel av rödvinssås toppad med gräddstuvade kantareller
    Filet of beef with a red wine sauce, aromatic mushrooms

    Grillad tonfisk

    229:-

    med Napolitansk tomat och oreganosky samt Taggiascaoliver.

    Tuna Steak with Neapolitan tomato, oregano dressing and Taggiasca olives.

    Grillade kalvracks

    198:-

    med vitt vin och salviasås samt lätthalstrad prosciutto.

    Rack of veal with white wine, sage and pan-fried cured ham.

  • Pizza

    Vissa pizzor går även att få som bara en slice, hör med pizzabagaren vad som gäller.

    Al tonno

    115:-

    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök

    Tomato, mozzarella, tuna and red onion.

    Boscaiola

    125:-

    Tomat, mozzarella och 3sorters svamp: kantareller-Karl Johan och Portobello

    Tomato, mozzarella and 3 different kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello

    Mar Ligure

    130:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid and wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto

    Tirolese

    130:-

    Tomat, blandning mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad Karl Johansvamp och rosésallad

    Tomato, mozzarella mix and Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms and radicchio

    Salsiccia

    125:-

    Tomat, mozzarella, fänkålskryddad Toskansk salsiccia, grillad zucchini och droppar av lagrad balsamico

    Tomato, mozzarella, fennel-flavored Tuscan salsiccia, grilled zucchini and drops of aged balsamic

    Salamino piccante

    115:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino, oliver och toppad med strimlad soltorkad tomat

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino, olives and topped with strips of sun-dried tomatoes

    Mare e Monte

    115:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner

    Tomato, mozzarella, shrimp and garlic fried mushrooms flavored with oregano

    Prosciutto crudo

    100:-

    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, taggiasca-oliver och rucola

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, Taggiasca olives and arugula

    Lunatica

    120:-

    Vikt och fylld med kokt prosciutto, tomat och mozzarella och garnerad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris

    Folded and stuffed with cooked prosciutto, tomato and mozzarella topped with goat cheese and prosciutto from Sauris

    Lombarda

    100:-

    Tomat, mozzarella, bresaola och Taleggio

    Tomato, mozzarella, bresaola and Taleggio

    Ariccia

    100:-

    Tomat, mozzarella, porchetta, svamp och färsk rosmarin

    Tomato, mozzarella, porchetta, mushrooms and fresh rosemary

    Dell´Ortolano

    95:-

    Tomat, mozzarella, grillade paprikor auberginer och zucchini. Toppad med färsk-skalad lökslungad tomat

    Tomato, mozzarella, grilled peppers, eggplant and zucchini.
    Topped with fresh peeled onion tossed tomato

    Nobile

    98:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage and smoked turkey

    Capricciosa originale

    95:-

    Tomat, mozzarella, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, kokt ägg och svarta oliver

    Tomato, mozzarella, grilled artichokes, cooked prosciutto, boiled eggs and black olives

    Bufala acciughe e peperone

    90:-

    Tomat, buffelmozzarella sardell och grillad paprika

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy and roasted peppers

    Margherita

    85:-

    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika

    Tomato, mozzarella and topped with fresh basil

  • Desserter

    Vi kommer även ha Jollas choklad och andra "söta saker"

    Formaggio

    129:-

    osttallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade med passande tillbehör.

    A selection of Italian cheese.

    Eno-Parfait

    79:-

    på Vin Santo and mandel-cantuccini.

    The house parfait with vin santo and almond rusks

    Ricotta cheesecake

    79:-

    med hallon och pistagenötter

    Ricotta cheesecake with raspberries and pistachio nuts.

    Tiramisu

    85:-

    Enotekets läckra “upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom. (1/2 portion 50:-)

    Our Tiramisu, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.

    Parmigiano Reggiano

    79:-

    Assiett med en munsbit av Parmigiano Reggiano från “Vacche rosse kor” lagrad 36 månader och serverad med en liten sked Balsamico Tradizionale fatlagrad i minst 25 år.

    36 month aged Parmigiano cheese with a 25 year cask-aged balsamic vinegar.

    Gelato

    79:-

    Enotekets hemgjorda glass som varierar efter inspiration och tillgång på råvaror. Hör dig för vad som gäller ikväll.

    Todays freshly made ice-cream

    Pannacotta

    75:-

    Enoteket “grymma” vaniljpannacotta med karamellsås.

    Enoteket’s “awesome” vanilla panna cotta with caramel sauce