• Förrätter

    Kom ihåg att titta i vår välfyllda charkdisk!

    Sallad Caprese

    135:-

    Solmogna kvisttomater varvade med gårdsmozzarella på buffelmjölk från Campania. Smaksätts med förstklassig, kallpressad olivolja och toppas med färska basilikablad.

    Caprese salad with fresh buffalo mozzarella from Campania, tomato and basil.

    Bruschetta på surdegsbröd

    95:-

    Med slungad spenat, svamp och knaperstekt pancettafläsk.

    Italian garlic bread with braised spinach, mushrooms and bacon.

    Bruschetta på surdegsbröd

    95:-

    Med rökt lax och mascarponecréme med pepparrot och gräslök

    with smoked salmon and mascarpone cream with horseradish and chives

    Carpaccio

    169:-

    på högklassig oxfilé toppad med färska spenatblad, små klickar av extra mild Gorgonzola och balsamico.

    Carpaccio of high-quality beef tenderloin topped with fresh spinach leaves, small spots of extra mild Gorgonzola and balsamico vinegar

    Äkta lufttorkad skinka

    165:-

    från San Daniele serverad med melon

    Air-dried ham from San Daniele served with melon

    Bruschetta på surdegsbröd,

    89:-

    med Enotekets confiterade tomater smaksatta med salvia och basilika och toppad med flisad pecorino

    Italian garlic bread with our own tomato confit, sage, basil and topped with shaved pecorino cheese

    Bruschetta på surdegsbröd,

    49:-

    som grillat vitlöksbröd serverad med tomatdip

    Italian garlic bread with a tomato dip

    Klassisk Caesarsallad

    159:-

    Classic Caesar Salad.

  • Pasta

    Spaghetti från Gragnano

    129:-

    med passerade Prunotto-tomater och färsk basilika.

    Spaghetti from Gragnano with passed Prunotto tomatoes and fresh basil.

    Stora färskbakade ricotta och spenatfyllda Panzerotti

    165:-

    med lätt smak av citron, serverade med skirat salvia och parmesansmör.

    Large fresh baked Ricotta and spinach filled Panzerotti topped with melted sage butter and parmesan.

    Små pastarör med filékött

    165:-

    i tomatröra, gratinerade med bechamel och mozzarella.

    Small Pasta tubes with fillet of beef in tomato, au gratin with béchamel and mozzarella.

    Färskbakade Tagliatelle

    169:-

    med pilgrimsmussla, räkor, löjrom och fänkål i vitvinsgrädde.

    Fresh Baked Tagliatelle with scallops, shrimps, caviar and fennel in white wine cream.

  • Huvudrätter

    Grillad oxfilé

    239:-

    i rödvin och Gorgonzolasås, spetsad med enbärsgrappa.

    Grilled beef tenderloin in red wine and Gorgonzola sauce, laced with juniper grappa.

    Grillat bröst av svensk majskyckling

    175:-

    med salsiccia och paprikaröra.

    Grilled breast of Swedish corn chicken with salsiccia and peppers stir fry.

    Karré på spädgris

    189:-

    som först ångkokts i ugn med rotfrukter. Serveras från grillen toppad med röra på soltorkad tomat, rosmarin och Romersk Pecorino.

    Baked loin och suckling pig finished on the grill, topped with sun-dried tomatoes, rosemary and Roman Pecorino.

    Färsk rödingfilé

    225:-

    med hack av äkta hasselnötter från Langhe-området i Piemonte. Serverad på liten spegel av gräslökssås. Toppas med gräslökssmör.

    Fresh fillet of char with notches of real hazelnuts from the Langhe area of Piedmont. Topped with chive butter.

    Burgare

    169:-

    på grovmalen högrev av Hereford i rostat ciabattabröd med smält mozzarella, paprika, skivad bifftomat och pesto. Friterad potatis serveras till.

    Hereford beef burger in toasted ciabatta bread with melted mozzarella, peppers, sliced beef tomato and pesto. Served with deep-fried potatoes.

    Lazy Man´s Cioppino

    189:-

    Fisk och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien, av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto.

    Lazy man’s Cioppino, fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian Immigrants. Topped with Enoteket’s own pesto.

  • Pizza

    Vissa pizzor går även att få som bara en slice, hör med pizzabagaren vad som gäller.

    Pancetta

    100:-

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.

    Mozzarella, pancetta, red onion and confit tomatoes

    Al tonno

    115:-

    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök

    Tomato, mozzarella, tuna and red onion.

    Boscaiola

    125:-

    Tomat, mozzarella och 3sorters svamp: kantareller-Karl Johan och Portobello

    Tomato, mozzarella and 3 different kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello

    Mar Ligure

    130:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid and wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto

    Tirolese

    130:-

    Tomat, blandning mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad Karl Johansvamp och rosésallad

    Tomato, mozzarella mix and Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms and radicchio

    Salsiccia

    125:-

    Tomat, mozzarella, fänkålskryddad Toskansk salsiccia, grillad zucchini och droppar av lagrad balsamico

    Tomato, mozzarella, fennel-flavored Tuscan salsiccia, grilled zucchini and drops of aged balsamic

    Salamino piccante

    115:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino, oliver och toppad med strimlad soltorkad tomat

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino, olives and topped with strips of sun-dried tomatoes

    Mare e Monte

    115:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner

    Tomato, mozzarella, shrimp and garlic fried mushrooms flavored with oregano

    Prosciutto crudo

    100:-

    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, taggiasca-oliver och rucola

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, Taggiasca olives and arugula

    Lunatica

    120:-

    Vikt och fylld med kokt prosciutto, tomat och mozzarella och garnerad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris

    Folded and stuffed with cooked prosciutto, tomato and mozzarella topped with goat cheese and prosciutto from Sauris

    Lombarda

    100:-

    Tomat, mozzarella, bresaola och Taleggio

    Tomato, mozzarella, bresaola and Taleggio

    Dell´Ortolano

    95:-

    Tomat, mozzarella, grillade paprikor auberginer och zucchini. Toppad med färsk-skalad lökslungad tomat

    Tomato, mozzarella, grilled peppers, eggplant and zucchini.
    Topped with fresh peeled onion tossed tomato

    Nobile

    98:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage and smoked turkey

    Capricciosa originale

    95:-

    Tomat, mozzarella, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, kokt ägg och svarta oliver

    Tomato, mozzarella, grilled artichokes, cooked prosciutto, boiled eggs and black olives

    Bufala acciughe e peperone

    90:-

    Tomat, buffelmozzarella sardell och grillad paprika

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy and roasted peppers

    Margherita

    85:-

    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika

    Tomato, mozzarella and topped with fresh basil

  • Desserter

    Macedonia- sallad

    79:-

    på färska frukter smaksatt med Maraschino. Serveras med Enotekets gräddvanilj.

    Fresh fruit salad flavored with Maraschino. Served with our home made vanilla ice cream.

    Enotekets sorbet

    79:-

    på smultrongrappa.

    Our home made wild strawberry grappa sorbet.

    Torta della nonna

    75:-

    Mormorstårta med blåbärskompott.

    Grandmother´s Cake with blueberry compote.

    Gelato

    79:-

    Enotekets hemgjorda glass som varierar efter inspiration och tillgång på råvaror. Hör dig för vad som gäller ikväll.

    Todays freshly made ice-cream

    Pannacotta

    75:-

    Enoteket “grymma” vaniljpannacotta med karamellsås.

    Enoteket’s “awesome” vanilla panna cotta with caramel sauce