• Side Orders

    Beställ något extra till din rätt

    misto olive Condite

    29:-

    Blandning av kryddade oliver.

    Mixed olives.

    patatine eno Con salsina

    49:-

    Enostrips med dipp.

    Potato strips with dip.

    spinaCi saltati e Conditi Con parmigiano

    49:-

    Slungad spenat med parmigiano.

    Sautéed spinach with parmigiano.

    Caponata

    39:-

    Siciliansk aubergin och grönsaksröra.

    Cooked Sicilian eggplant & vegetable salad.

  • Förrätter

    BRUSChETTA CON MOZZARELLA, N’DUjA E INSALATA DI POMODORI

    105:-

    Bruschetta med N ́duja (bredbar salami från regionen Calabria) mozzarella och tomatsallad.
    G
    Grilled bread with with salami spread, mozzarella & tomato salad.

    BRUSChETTA CON SALMONE AFFUMICATO, MISTICANZA, CREMA DI RAFANO E MASCARPONE, BARBABIETOLE

    105:-

    Bruschetta med rökt lax, sallad, pepparrot, mascarponecréme och rödbetor.

    GL

    Grilled bread with smoked salmon, horseraddish, mas- carpone cream & beetroot.

    BRUSChETTA CON DUESALSE

    49:-

    Bruschetta med 2 sorters dipp.
    G
    Grilled bread served with two types of dip.

    CLASSICA CAPRESE

    169:-

    Klassisk presentation av mozzarella. Capresesallad med italienska salladstomater.
    L
    Classic caprese, with buffalo mozzarella and Italian tomatos.

    VELLUTATA DI TAPINAMBUR CON CAPPESANTA ALLA PIASTRA E PORRO FRITTO

    179:-

    Velouté på jordärtskocka, toppad med halstrad pilgrimsmussla och friterad purjolök.
    L
    Jerusalem artichoke soup with scallop & fried leek.

    impepata di Cozze (mezza porzione)

    125:-

    Blåmusslor i kryddig gryta med vitt vin, confiterade tomater och färsk peperoncini (halv portion). G Glutenfritt bröd kan fås

    Mussels with white wine, tomato & chili (half portion).

    CarpaCCio di manzo Con sCaglie di parmigiano, ruCola e pinoli tostati

    179:-

    Carpaccio på oxfilé, flisad parmigiano, rucola och rostade pinjenötter. Smaksatt med högklassig olivolja och balsamico.

    Beef carpaccio with parmigiano, rocket & pine nuts.

    ENO ANTIPASTO

    195:-

    Blandat kvalitetsfat med ett urval av italienska delikatesser, inläggningar och smårätter.

    Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.

  • Pasta

    TAGLIOLINO ”BIANCO-NERO” SERVITO ”ALLO SCOGLIO” E INSAPORITO CON BOTTARGA

    210:-

    Färskbakad svart och vitfärgad tagliolini med skaldjur, toppade med riven bottarga.
    G
    Black & white pasta served with shellfish and shaved bottarga.

    GNOCChI DI PATATE SU LETTO DI RUCOLA, CON GORGONZOLA, RAGÙ DI ANATRA E UVA SPINA

    189:-

    Färskbakad potatisgnocchi på rucolabädd, serverade med Gor gonzola, ankragù och vinkokta krusbär.
    GL (Kan fås vegetarisk.)
    Freshly baked potato gnocchi with rocket, gorgonzola, duck ragú & goosberries cooked in wine (can also be prepared in vegetarian style).

    LASAGNE STILE NORMA

    179:-

    Ugnsbakad lasagne med köttfärsragu och caponata. Toppas med saltad fårmjölksricotta och pinjenötter.
    GL (Kan fås utan pinjenötter.)
    Baked lasagna with meat ragú and vegetables, topped with salted ricotta and pine nuts.

    SPAGhETTI ALLA PUTTANESCA

    169:-

    Spaghettin kommer från Gragnano, signum för torkad pasta av bästa sort. Receptet är från Rom. Tomat, oliver, schalottenlök, capris, färskriven romersk pecorino och med sälta från sardell som fått smälta i olivolja. Enotekarens absoluta favorit.
    G
    Roman pasta dish with tomato, shallots, olives, capers & pecorino cheese. Salted with anchovies that have melted down in olive oil.
    Our favourite!

  • Huvudrätter

    MERLUZZO IN GUAZZETTO AL PREZZEMOLO CON CANNELLINI, POMODORINI CONFIT E UN CUCChIAINO DI N ́DUjA

    295:-

    Torskrygg med cannellinibönor, confiterad tomat och toppad med en sked N ́duja (stark, bredbar salami från Calabria).

    Baked cod fillet with cannellini beans, tomato confitt & a spicy salami spread from Calabria.

    BAVETTA DI MANZO AL VINO ROSSO E CON CREMA ”CACIO E PEPE”

    289:-

    Flankstek på liten spegel av rödvinsås toppad med pecorinocreme och Sarawakpeppar.
    GL
    Grilled flank steak with red wine sauce, pecorino cheese cream & Sarawak pepper.

    MAIALINO A LUNGA COTTURA CON CRAUTI AL FORNO, SALSICCIA E SALSINA ALLA BIRRA

    249:-

    Långkok på spädgriskarré serverad med ugnsbakad kål, salsiccia och ölsky.
    G
    Long cooked suckling pig tenderloin served with baked cabbage, salsiccia & a beer gravy.

    straCotto di guanCiale di manzo Con purea di patate, insaporita al burro tartufato di san pietro al pettine

    229:-

    Enotekets storsäljare. Långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine. L

    Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.

    veg.vegano, informarsi presso il servizio sulla sCelta del giorno

    195:-

    Veg/vegan: fråga köket vad som gäller för dagen.

    Today’s vegan dish; please ask!

    impepata di Cozze (porzione intera)

    175:-

    Blåmusslor i kryddig gryta med vitt vin, confiterade tomater och färsk peperoncini (hel portion). G
    (bröd, glutenfritt bröd kan fås)

    Mussels with white wine, tomato & chili (full portion).

    lazY man ’s CioPPino

    219:-

    Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G P

    Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.

  • Pizza

    Vi har även glutenfria pizzabottnar. Hör med servisen om övriga allergier.

    SalaMino PiCCante

    135:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.

    QUattRo FoRMaGGi

    135:-

    Mozzarella, getost, taleggio och gorgonzola.

    Mozzarella, goat’s cheese, taleggio & gorgonzola.

    CaPRina

    135:-

    Tomat, mozzarella, getost, skivade rödbetor, spenat och riven Parmigiano.

    Tomato, mozzarella, goat’s cheese, sliced beetroot, spinach & Parmigiano.

    PaeSana

    135:-

    Tomat, mozzarella, pancetta, lök, oliver och ägg.

    Tomato, mozzarella, bacon, onion, olives & egg.

    PIZZA NERA

    145:-

    Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polsellimjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.
    Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.

    “Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of
    a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.
    Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.

    al Tonno

    135:-

    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök.

    Tomato, mozzarella, tuna & red onion.

    bosCaiola

     145:-

    Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.

    Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.

    mar ligUre

     165:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.

    Tirolese

    155:-

    Tomat, blandning av mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och rosésallad.

    Tomato, mix of mozzarella & Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & radicchio.

    mare e monTi

    135:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.

    Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.

    ProsCiUTTo CrUdo

    135:-

    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och rucola.

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & rocket.

    lUnaTiCa

     140:-

    Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garne- rad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris.

    Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto from Sauris.

    CaCCiaTore

     135:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.

    PanCeTTa

     135:-

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.

    Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.

    dell ́orTolano

     125:-

    Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.

    Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.

    nobile

     135:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon.

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage & smoked turkey.

    CaPriCCiosa originale

     135:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled ar- tichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.

    bUFala aCCiUgHe e PePerone

     115:-

    Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.

    margHeriTa

    105:-

    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.

    Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.

  • Desserter

    TIRAMISÚ

    94:- (1⁄2 portion 54:-)

    Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom.
    GL
    Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.

    PANNACOTTA AL COCCO, MANGO E LIME

    89:-

    Kokospannacotta med mango och lime.
    L
    Coconut pannacotta with mango & lime.

    TORTA AL CIOCCOLATO CON AMARENE E PISTACChI

    98:-

    Chokladtårta med inkokta körsbär och pistagenötter.
    L
    Chocolate cake with cherries and pistachio nuts.

    TARTUFO DELICATO STILE ENO

    59:-

    Enotekets delikata chokladtryffel.
    L (även spår av nöt)
    Home made chocolate truffle.

    gelato/sorbetto fatto in Casa. rivolgersi al servizio per informazione sui gusti del giorno

    45:- / kula

    Husets hemgjorda glass / sorbet. Fråga servisen om vilka smaker som gäller för dagen. LF

    Today’s choice of ice-cream & sorbet; please ask!

    piCCola selezione di formaggi italiani

    129:-

    Litet urval av italienska ostar. L

    Selection of Italian cheeses.