• Förrätter

    Kom ihåg att titta i vår välfyllda charkdisk!

    Salami D.O.P.

    135:-

    Litet fat med 3 högexklusiva sorters ursprungsbetecknad salami, inlagd kronärtskocka från Sezze och Enotekets nybakade focacciabröd.

    Small selection of top class salami with marinaded artichoke & our home made focaccia bread.

    Eno Antipasto

    189:-

    Blandat kvalitetsfat med ett urval av italienska delikatesser, inläggningar och smårätter.

    Varying mixed selection of top quality Italien delicacies.

    Prosciutto D.O.P.

    165:-

    Tallrik med olika sorters exklusiv ursprungsbetecknad lufttorkad skinka. Serveras med melonsallad.

    Selection of different cured hams served with a melon salad.

    Svamp-Velouté

    145:-

    krämig soppa på Karljohansvamp smaksatt med torr Marsala och saffranspistiller från Turri på Sardinien. Serverad med handgjorda grissini.

    Creamy cep mushroom soup with dry Marsala, Sardinian saffron & hand made grissini.

    Frittura mista

    149:-

    fyllda zucchiniblommor, fyllda oliver, munsbitar av torsk. Allt fräscht friterar och serverat med mixad sallad tillsammans med dressing på hemslagen chilimajonäs.

    Mixed fry with filled zucchini flowers, stuffed olives & bite sized pieces of cod. Served with a mixed salad & home made chili mayonnaise dressing

    Caprese

    139:-

    tillbaka på listan den fantastiska färskystade buffelmozzarellan, färsk influgen från ysterierna Paolo Corsi och Fattoria di Battipaglia i regionen Campania. Serveras som riktig Capresesallad med mogna tomater, färsk basilika och olivolja av högsta klass.

    Caprese salad with top quality fresh mozzarella from Campania, ripe tomatoes, fresh basil & olive oil.

    Bruschetta på surdegsbröd

    95:-

    Gratinerad med lättrökt skinka från italienska tyrolen, taleggio och grönsaksröra.

    Top-grilled with smoked ham, taleggio cheese & stewed vegetables

    Bruschetta på surdegsbröd

    95:-

    med rökt lax, sallad, pepparrot och mascarponecréme.

    with smoked salmon and mascarpone cream with horseradish

    Bruschetta på surdegsbröd,

    95:-

    med grillad paprika och Enotekets confiterade tomater smaksatta med salvia och basilika och toppad med flisad pecorino

    Italian garlic bread with grilled paprika and our own tomato confit, sage, basil and topped with shaved pecorino cheese

    Bruschetta på surdegsbröd,

    49:-

    som grillat vitlöksbröd serverad med tomatdip

    Italian garlic bread with a tomato dip

    Halstrade pilgrimsmusslor

    135:-

    med parmigiano-grädde grön sparris och mandel

    Grilled scallops with parmesan asparagus and almonds

  • Pasta

    Vongole e cozze

    169:-

    Spaghetti från Gragnano med vongole och blåmusslor, sauterade i vitt vin, persilja, vitlök och confiterade tomater.

    Gragnano spaghetti with mussels & clams sautéed in white wine with parsley, garlic and confit tomatoes.

    Tagliatelle

    172:-

    Färskbakade tagliatelle med lättgräddig köttfärssås “Emilia-style” smaksatt med hackad pancetta, rött vin och örter.

    Fresh tagliatelle with Emilia style creamy meat sauce (chopped pancetta, red wine and herbs)

    Trenette

    169:-

    pasta med pesto, men “på riktigt” (se separat artikel). Tillagad helt efter de liguriska traditionerna! Peston görs dagligen på utplockad basilika, italienska pinjenötter, äkta Parmigiano, Pecorino Sardo och högklassig olivolja. En smakupplevelse.

    Pasta with daily made traditional Ligurian pesto. Fresh basil, pine nuts, Parmigiano, Pecorino & olive oil.

    Ravioloni

    179:-

    stora färskbakade ravioli fyllda med ricotta och äkta krabba. Toppade med småtärnade grönsaker, garnerade med WFF räka och vitlöksfräst surdegsbröd.

    Fresh ravioli, stuffed with crab and ricotta. Served with diced vegetables, shrimp and crushed croutons.

  • Huvudrätter

    Stracotto på oxkind

    190:-

    På gästers begäran: Enotekets långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med en riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine.

    Beef cheeks braised in red wine and served with potato purée flavored with san Pietro al Pettine truffle.

    Torskrygg Scapece-Style

    220:-

    med zucchinicréme, lätt syrad med vittvinsvinäger och toppad med knaperstekt kindfläsk.

    Scapece style cod with white wine vinegar, zucchini cream & grilled bacon.

    Filé av kalv “Valdostana”

    235:-

    Utbankad kalvinnerfilé bräserad i vitt vin och toppad med prosciutto D.O.P. från regionen Val d´Aosta, Jambon De Bosses. Gratineras sedan med höglands Fontina

    Lazy Man´s Cioppino

    189:-

    Fisk och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien, av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto.

    Lazy man’s Cioppino, fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian Immigrants. Topped with Enoteket’s own pesto.

  • Jospergrillen

    Grillen är öppen torsdag, fredag och lördag!

    Grillad spädgris

    189:-

    toppad med pesto på färsk rosmarin, soltorkad tomat och fårost.

    Suckling pig with rosemary, sheep´s cheese & sun-dried tomato pesto.

    Grillad tonfisk

    269:-

    med sky på färskpasserade tomater från Prunotto. Smaksatt med Siciliansk oregano, kryddig siciliansk olivolja D.O.P. och garnerad med Taggiascaoliver.

    Tuna steak with tomato, oregano and Taggiasca olives.

    Grillade lammracks

    198:-

    med timjan/rödvinssky smaksatt med vitlök och het rödpeppar.

    Rack of lamb with red wine, thyme, garlic & red chili.

    Grillad oxfilé

    239:-

    med rosépeppar och dragonsås, smaksatt med senap, ingefära och ekfatslagrad grappa.

    Filet of beef with rosé pepper, tarragon, mustard, ginger & grappa.

  • Pizza

    Vissa pizzor går även att få som bara en slice, hör med pizzabagaren vad som gäller.

    Pancetta

    100:-

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.

    Mozzarella, pancetta, red onion and confit tomatoes

    Al tonno

    115:-

    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök

    Tomato, mozzarella, tuna and red onion.

    Boscaiola

    125:-

    Tomat, mozzarella och 3sorters svamp: kantareller-Karl Johan och Portobello

    Tomato, mozzarella and 3 different kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello

    Mar Ligure

    130:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid and wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto

    Tirolese

    130:-

    Tomat, blandning mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad Karl Johansvamp och rosésallad

    Tomato, mozzarella mix and Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms and radicchio

    Salsiccia

    125:-

    Tomat, mozzarella, fänkålskryddad Toskansk salsiccia, grillad zucchini och droppar av lagrad balsamico

    Tomato, mozzarella, fennel-flavored Tuscan salsiccia, grilled zucchini and drops of aged balsamic

    Salamino piccante

    115:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino, oliver och toppad med strimlad soltorkad tomat

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino, olives and topped with strips of sun-dried tomatoes

    Mare e Monte

    115:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner

    Tomato, mozzarella, shrimp and garlic fried mushrooms flavored with oregano

    Prosciutto crudo

    100:-

    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, taggiasca-oliver och rucola

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, Taggiasca olives and arugula

    Lunatica

    120:-

    Vikt och fylld med kokt prosciutto, tomat och mozzarella och garnerad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris

    Folded and stuffed with cooked prosciutto, tomato and mozzarella topped with goat cheese and prosciutto from Sauris

    Lombarda

    100:-

    Tomat, mozzarella, bresaola och Taleggio

    Tomato, mozzarella, bresaola and Taleggio

    Dell´Ortolano

    95:-

    Tomat, mozzarella, grillade paprikor auberginer och zucchini. Toppad med färsk-skalad lökslungad tomat

    Tomato, mozzarella, grilled peppers, eggplant and zucchini.
    Topped with fresh peeled onion tossed tomato

    Nobile

    98:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage and smoked turkey

    Capricciosa originale

    95:-

    Tomat, mozzarella, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, kokt ägg och svarta oliver

    Tomato, mozzarella, grilled artichokes, cooked prosciutto, boiled eggs and black olives

    Bufala acciughe e peperone

    90:-

    Tomat, buffelmozzarella sardell och grillad paprika

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy and roasted peppers

    Margherita

    85:-

    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika

    Tomato, mozzarella and topped with fresh basil

  • Desserter

    Tryffel

    35:-

    Enotekets hemgjorda tryffel.

    Home made chocolate truffle.

    Rigojanci

    79:-

    Traditionell chokladdessert som har anor från 1800-talet då staden Trieste tillhörde Österrike och den Habsburgiska monarkin. Serveras med lättvispad grädde och hemgjord aprikossylt från Sigi.

    Traditional chocolate dessert from the 1800´s when the town of Trieste was part of Austria. Served with lightly whipped cream and handmade apricot from Sigi.

    Hasselnötsparfait

    82:-

    smaksatt med frangelico och gjord på världens bästa hasselnötter, de som växer på Langhe-kullarna i Piemonte.

    Hazelnut parfait made from the best hazelnuts from Piemonte, flavored with Frangelico.

    Parmigiano Reggiano

    79:-

    Assiett med en munsbit av Parmigiano Reggiano, lagrad i 36 månader och serverad med en sked Balsamico Tradizionale fatlagrad i minst 25 år.

    36 months aged Parmigiano cheese with a 25 year cask-aged balsamic vinegar.

    Formaggio

    129:-

    osttallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade med passande tillbehör.

    A selection of Italian cheese.

    Tiramisu

    85:-

    Enotekets läckra “upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom. (1/2 portion 50:-)

    Our Tiramisu, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.

    Gelato

    79:-

    Enotekets hemgjorda glass som varierar efter inspiration och tillgång på råvaror. Hör dig för vad som gäller ikväll.

    Todays freshly made ice-cream

    Pannacotta

    75:-

    Enoteket “grymma” vaniljpannacotta med karamellsås.

    Enoteket’s “awesome” vanilla panna cotta with caramel sauce