• Allergi

    Allergiförklaringar

    G = Gluten
    L = Laktos
    P = Pinjenötter, Pine nuts
    F = Fråga servisen, Ask your server

    Till vissa förrätter samt till vår fiskgryta lägger vi grillat bröd. Vänligen säg till om du vill avstå från detta.

  • Förrätter

    Mozzarella con prosciutto di bassiano e carciofino grigliato

    170:-

    Mozzarella serverad med Prosciutto di Bassiano och en liten griljerad kronärtskocka L

    Mozzarella with cured ham from Bassiano and grilled artichoke

    Culatello di ZiBello, mistiCanZa Con melone e Crema di roBiola ai tre latti

    175:-

    ”Den lilla rumpan” från Zibello, En kung bland skinkor! Rödvinsmarinerad, källarlagrad/torkad och här serverad med blandsallad med melon samt kräm på robiola som gjorts på 3 sorters mjölk. L

    Cured ham from Zibello served with melon sallad and robiola cheese cream.

    Cappesante su speCChio di Crema di Cannellini, servite Con porro fritto e perlage di tartufo

    175:-

    Pilgrimsmusslor på spegel av cannellinicreme, serverade med friterad purjolök och toppade med tryffelperlage. L

    Scallops served with cannellini cream, fried leek & truffle caviar.

    brUsCHeTTa På sUrdegsbröd

    Italian garlic bread with…

    Som grillat vitlöksbröd serverad med tomatdip. 49:- Ga tomato dip.

    Med Enotekets confiterade tomater smaksatta med salvia och basilika och toppad med flisad pecorino. 95:- G

    …our own tomato confit, sage, basil and shaved pecorino cheese.

    Med rökt lax och mascarponecréme med pepparrot och gräslök. 95:- GL

    …smoked salmon and mascarpone cream with horseradish and chives.

    eno anTiPasTo

    189:-

    Blandat kvalitetsfat med ett urval av italienska delikatesser, inläggningar och smårätter. F

    Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.

    bresaola di ValTellina ProdUzione sosio. di Carne iTaliana Per eCCellenza serViTa Con rUgHeTTa selVaTiCa, Taleggio d.o.P i nosTri Pomodorini ConFiT e goCCie di balsamiCo Tradizionale

    179:-

    Bresaola från Valtellina produktion Sosio, på endast utvalt italienskt kvalitetskött. Lagd på rucolabädd med, ursprungsbetecknad gårdsTaleggio, högklassig olja och droppar av äkta Balsamico Tradizionale. L

    Cured beef from Valtellina served on a bed of rocket with Taleg- gio cheese, olive oil & balsamic vinegar.

    Mozzarella sU CarPaCCio di zUCCHine  grigliaTe Con gambereTTi marinaTi al lime e menTUCCia

    170:-

    Mozzarella och carpaccio på grillad zucchini tillsammans med limemarinerade räkor och mynta. L

    Mozzarella with grilled zucchini, lime-marinated shrimp and mint.

    ClassiCa CaPrese

    145:-

    Klassisk presentation av mozzarella. Capresesallad med italienska salladstomater. L

    Classic Caprese salad with Italian tomato and basil.

  • Pasta & Risotto

    risotto di vero Carnaroli al neBBiolo e fantasia di funghi

    182:-

    Risotto på 100%-ig Carnaroliris tillagad med smör, schalottenlök, Nebbiolovin och svampfantasi. Obs! serveras utan någon form av ost!

    Risotto with 100% Carnaroli rice prepared with butter, shallots, Nebbiolo wine & mushrooms. Please note that this style of risotto is served without any cheese!

    triangoli ripieni al taleggio e tartufo Con Burro fuso e goCCie di BalsamiCo tradiZionale

    189:-

    Färskbakadepas- tatrianglar fyllda med tryffel och taleggio. Serverad med skirat smör och toppas med lite mer färskhyvlad tryffel samt droppar av Balsamico Tradizionale. GLS

    Fresh pasta stuffed with truffle & Taleggio cheese. Served with butter, shaved truffle & balsamic vinegar.

    fettuCCine allo sCoglio

    172:-

    Färskbakade fettuccine med havets frukter i tomat och vitt vin.
    G

    Fresh fettuchine with seafood, tomato & white wine.

    sedani rigati in Cremoso ragÙ di Carne e funghi insaporito al timo

    172:-

    Sedanipasta i krämig ragu på filékött och svamp som smaksatts med timjan.

    GL (Kan även fås laktosfritt.)

    Sedani pasta in a creamy meat sauce with mushrooms and thyme.

    sPagHeTTi di gragnano Con Pomodoro FresCo salTaTo in Padella serViTo Con origano siCiliano e oliVe TaggiasCHe

    169:-

    Äkta spaghetti från Gragnano med färsk tomat som sauterats tillsammans med siciliansk oregano och Taggiascaoliver. Kryddad med peperoncino och färskriven Parmigiano Reggiano 24 mån G

    Spaghetti from Gragnano with sautéed tomato, Sicilian oregano, Taggiasca olives, chili & freshly grated Parmigiano.

  • Huvudrätter

    Spigola in acqua pazza

    215:-

    Havsabborre, ugnsbakad i ”tokigt vatten”, dvs. en blandning av saltat vatten och vitt vin. Confiterade körsbärstomater, oliver och örter.

    Sea bass baked in salt water and white wine, served with tomato confit, olivs and herbs.

    Rana pescatrice con cipollata alle mandorle insaporita al Marsala e accompagnata con guanciale croccante

    269:-

    Marulk med mandelcipollata smaksatt med Marsalavin och serverad med knaperstekt kindfläsk.

    Monkfish with caramelised onion, almond, Marsalawine and crunchy bacon.

    Cotoletta di vitello alla Pizzaiola

    269:-

    Kalvkotlett i Napolitansk sky på San Marzanotomater smaksatt med peperoncino och oregano

    L

    Veal chop with tomato, chili and oregano

    Stracotto di guanciale di manzo con purea di patate, insaporita al burro tartufato si san pietro al pettine

    195:-

    Enotekets långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med en riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryffelsmör från San Pietro al Pettine

    S L

    Beef cheeks braised in red wine and served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.

    Filetto di manzo su specchio di salsa alle grappe e nebbiolo, semicoperto con fuso di toma piemontese

    295:-

    Oxfilé på spegel av grappa och Nebbiolosås delvis täckt med smält Tomaost från Piemonte.

    L

    Filet of beef with a grappa/winesauce and melted Toma cheese

    saltimBoCCa alla romana, in stile eno

    275:-

    Klassisk saltimbocca tillagad enligt handboken. Utbankad kalvfilé bräserad i vitt vin smaksatt med salvia och täckt med en skiva prosciutto. Presenteras dock enligt ”Eno-stil”

    G S

    Flattened veal filet braised in white wine, flavoured with sage and served with cured ham.

    maialino a lUnga CoTTUra CoPerTo Con PesTo di VerdUre, rosmarino e Pomodori seCCHi

    235:-

    Spädgris som efter långkok slutgrillas och serveras toppad med tomat och rosmarinpesto.

    Slow-cooked suckling pig, finished on the grill. Served with tomato & rosemary pesto.

    lazY man ’s CioPPino

    195:-

    Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G P

    Fish and seafood stew, which is said to have been created in Cali- fornia, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.

  • Pizza

    Vi har även glutenfria pizzabottnar. Hör med servisen om övriga allergier.

    salsiCCia e Friarielli

    135:-

    Rödvinsauterad salsiccia, provola-ost och friarielli (vitlöksfräst kålrotsblast). En äkta napolitansk tradition.

    Red wine sautéed salsiccia, provola cheese & garlic fried swede leaves.

    al Tonno

    125:-
    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök.

    Tomato, mozzarella, tuna & red onion.

    bosCaiola

     135:-

    Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.

    Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.

    mar ligUre

     150:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.

    Tirolese

    140:-

    Tomat, blandning av mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och rosésallad.

    Tomato, mix of mozzarella & Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & radicchio.

    Pizza nera

     135:-

    Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polselli-mjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.

    Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.

    “Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of
    a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.

    Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.

    salamino PiCCanTe

     125:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.

    mare e monTi

    125:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.

    Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.

    ProsCiUTTo CrUdo

    125:-
    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och rucola.

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & rocket.

    lUnaTiCa

     130:-

    Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garne- rad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris.

    Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto from Sauris.

    CaCCiaTore

     115:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.

    PanCeTTa

     115:-

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.
    Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.

    dell ́orTolano

     110:-

    Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.

    Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.

    nobile

     115:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon.

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage & smoked turkey.

    CaPriCCiosa originale

     115:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled ar- tichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.

    bUFala aCCiUgHe e PePerone

     105:-

    Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.

    margHeriTa

     95:-
    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.

    Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.

  • Desserter

    tiramisÚ

    89:-

    Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom. GL (1⁄2 portion 54:-)

    Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.

    trYffel

    45:-

    Enotekets hemgjorda chokladtryffel. L H

    Home made chocolate truffle.

    semifreddo al miele di Claudio meli e riCotta fresCa, Con pompelmo CaramelliZZato

    85:-

    Enotekets parfait på biologisk honung av Claudio Meli och färsk ricotta. Serveras med karamelliserad grapefrukt. L

    Honey & ricotta parfait with cara- melised grapefruit.

    torta sBrisolona alle mele, Con pinoli, uva sultanina e salsina alla vaniglia

    89:-

    Smultårta på äpplen, pinjenötter, russin och Enotekets vaniljsås.
    GLS

    Apple pie with pine nuts, raisins & our own vanilla sauce.

    CheeseCaKe di nutella fatta in Casa Con noCCiola tonda gentile

    89:-

    Enotekets cheesecake med egentillverkad Nutella gjord på världens bästa hasselnöt: Tonda Gentile. G L H S M

    Our home-made hazelnut cheesecake.

    parmigiano 36 mesi

    79:-

    Assiett med en munsbit av Parmigiano Reggiano, lagrad 36 månader och serverad med en liten sked Balsamico Tradizionale fatlagrad i minst 25 år.

    Bites of 36 month Parmigiano with a 25 year cask-aged balsamic vinegar.

    VeCkans gelaTo

    79:- 

    hör dig för med servisen om veckans smaker.

    Today’s freshly made ice cream. FL

    Formaggio

    129:-

    Litet fat med hantverksmässiga ystade italienska kvalitetsostar. F

    Selection of Italian cheeses.

    PannaCoTTa

    85:-

    Enotekets grymma vaniljpannacotta med karamellsås. L

    Enoteket’s awesome vanilla panacotta with caramel sauce.