• Allergi

    Allergiförklaringar

    G = Gluten
    L = Laktos
    P = Pinjenötter, Pine nuts
    F = Fråga servisen, Ask your server

    Till vissa förrätter samt till vår fiskgryta lägger vi grillat bröd. Vänligen säg till om du vill avstå från detta.

  • Förrätter

    CaPPeSante in CReMa Di aSPaRaGi e PaRMiGia- no Con ManDoRle aBBRUStolite

    175:-

    Pilgrimsmusslor i gräddig sparris- och Parmigianocreme toppad med rostad mandel (Obs! Kan fås utan mandel).
    L M

    Seared scallops served with asparagus and Parmigiano cream and roasted almonds (optional!).

    VellUtata Di FUnGHi PoRCini, inSaPoRita Con MaRSala e PiStilli Di ZaFFeRano Di tURRi. SeRVita Con GRiSSini StiRati a Mano

    145:-

    Velouté på karljohansvamp smaksatt med Marsala och Sardisk saffran från Turri.

    Cep mushroom soup, flavoured with Marsala and saffron from Turri.

    Vitello Tonnato

    175:-

    Kallskuren kalvytterfilé med Enos citron och tonfiskmajonäs. En favorit!!

    Thinly sliced, cold veal filet, served with Enoteket´s lemon and tunafish mayonnaise.

    bIS DI PROSCIUTTI E FORMAGGI

    195:-

    Duo av unika prosciutti serverade med passande ostar.
    1. Nero di Nebrodi från Sicilien kombinerad med Ragusano D.O.P.
    2. Prosciutto di Roberto Cedrone kombinerad med Pecorino di Picinisco signerad mästaren Loreto Pacitti.
    L
    Duo of cured ham with cheese. 1. Nero di Nebrodi with Ragusano D.O.P. 2. Roberto Cedrone with Pecorino di Picinisco.

    brUsCHeTTa På sUrdegsbröd

    Italian garlic bread with…

    Som grillat vitlöksbröd serverad med tomatdip. 49:- Ga tomato dip.

    Med Enotekets confiterade tomater smaksatta med salvia och basilika och toppad med flisad pecorino. 95:- G

    …our own tomato confit, sage, basil and shaved pecorino cheese.

    Med rökt lax och mascarponecréme med pepparrot och gräslök. 105:- GL

    …smoked salmon and mascarpone cream with horseradish and chives.

    eno anTiPasTo

    195:-

    Blandat kvalitetsfat med ett urval av italienska delikatesser, inläggningar och smårätter. F

    Varying mixed selection of top quality Italian delicacies.

    Mozzarella sU CarPaCCio di zUCCHine  grigliaTe Con gambereTTi marinaTi al lime e menTUCCia

    170:-

    Mozzarella och carpaccio på grillad zucchini tillsammans med limemarinerade räkor och mynta. L

    Mozzarella with grilled zucchini, lime-marinated shrimp and mint.

    ClassiCa CaPrese

    145:-

    Klassisk presentation av mozzarella. Capresesallad med italienska salladstomater. L

    Classic Caprese salad with Italian tomato and basil.

  • Pasta

    FettUCCine “FantaSia Di FUnGHi” e PoMoDoRini

    185:-

    Färskbakade Fettuccine med “svampfantasi” och små confit tomater. OBS! Serveras utan någon form av ost.
    G S

    Fresh fettuccine with mushrooms and tomato confít. Served without any form of cheese!

    SPaGHetti Di GRaGnano Con PoMoDoRo FReSCo Di San MaRZano, oliVe, oRiGano SiCiliano e BaSiliCo

    155:-

    Spaghetti från Gragnano med färsksauterad San Marzanotomat, Siciliansk oregano, oliver och basilika.
    G

    Gragnano spaghetti with sautéed San Marzano tomatos, Sicilian oregano, olives & basil.

    RaViolaCCi all`aStiCe Con DaDolata Di VeRDURe e “PaRMiGiano Del PoVeRaCCio”

    195:-

    Färskbakad ravioli med hummer, fintärnade grönsaker och ”Fattiga satens Parmigiano”.

    G L

    Lobster ravioli with finely chopped vegetables and “poor man’s Parmigiano”.

    laSaGna VeRDe Di PaSta FReSCa aGli SPinaCi, Con RaGÙ Di BoloGna, MoZZaRella e BeSCiaMella

    179:-

    Enos gröna lasagne på färskbakade, spenatbehandlade degplattor, mozzarella, Bolognesisk köttfärsragu och bechamel.
    G L

    Our freshly baked spinach lasagne with mozzarella, Bolognese meat sauce & bechamel.

  • Huvudrätter

    SPiGola Sotto CRoSta Di Patate e RoSMaRino in GUaZZetto aGli aRoMi

    279:-

    Havsabborre under krispigt potatistäcke smaksatt med rosmarin och med aromatisk örtsky.
    S

    Sea bass under a crispy potato coating with rosemary and aromatic dressing.

    Filetto Di Vitello alla ValDoStana

    295:-

    Kalvfilet med en skiva lättrökt prosciutto och gratinerad med höglandsfontina.
    L

    Filet of veal Valdostana style with lightly smoked ham and melted fontina cheese.

    STRACOTTO DI GUANCIALE DI MANZO CON PUREA DI PATATE, INSAPORITA AL bURRO TARTUFATO DI SAN PIETRO AL PETTINE

    235:-

    På gästers begäran: Enotekets långtidsbräserade oxkinder i rödvin, serveras med riklig dos av sin sås och potatispuré smaksatt med tryf- felsmör från San Pietro al Pettine.

    SL

    Beef cheeks braised in red wine & served with potato purée flavoured with San Pietro al Pettine truffle.

    ”IL TENERISSIMO” AI FERRI CON MISTICANZA

    200 gram 379:- 130 gram 259:-

    Kanske den möraste grillade köttbit du har ätit. Utvald premium oxfilet från Nebraska, serverad med rödvinsreduktion, högkvalitativ olivolja (2% syra), siciliansk oregano och fräsch blandsallad. Välj mellan stor eller mindre portion.
    S
    Filet of Nebraska beef with red wine reduction, oregano & fresh salad.

    lazY man ’s CioPPino

    215:-

    Fisk- och skaldjursgryta som lär ha skapats en gång i tiden i Kalifornien av italienska immigranter. Toppad med Enotekets egen pesto. G P

    Fish and seafood stew, which is said to have been created in California, by Italian immigrants. Topped with our own pesto.

  • Pizza

    Vi har även glutenfria pizzabottnar. Hör med servisen om övriga allergier.

    SalaMino PiCCante

    135:-

    Tomat, mozzarella, Calabresisk salamino och oliver.

    Tomato, mozzarella, Calabrian Salamino & olives.

    QUattRo FoRMaGGi

    135:-

    Mozzarella, getost, taleggio och gorgonzola.

    Mozzarella, goat’s cheese, taleggio & gorgonzola.

    CaPRina

    135:-

    Tomat, mozzarella, getost, skivade rödbetor, spenat och riven Parmigiano.

    Tomato, mozzarella, goat’s cheese, sliced beetroot, spinach & Parmigiano.

    PaeSana

    135:-

    Tomat, mozzarella, pancetta, lök, oliver och ägg.

    Tomato, mozzarella, bacon, onion, olives & egg.

    PIZZA NERA

    145:-

    Bakas med samma surdegsbaserade deg gjord med Polsellimjöl som övriga pizzor på Enoteket, men med tillsats av lite aktivt kol. Resultat blir en ännu mer lättsmält pizza med mycket spännande utseende.
    Tomat, mozzarella, pancetta, färsk spenat och confiterad tomat. Kan även fås vegetarisk.

    “Black Pizza” Baked with the same sourdough as our other pizzas, but with the addition of
    a little active charcoal. The result is an even lighter pizza with a very exciting look.
    Tomato, mozzarella, bacon & fresh spinach.

    al Tonno

    135:-

    Tomat, mozzarella, tonfisk och rödlök.

    Tomato, mozzarella, tuna & red onion.

    bosCaiola

     145:-

    Tomat, mozzarella och 3 sorters svamp: kantareller, karljohan och portobello.

    Tomato, mozzarella & 3 kinds of mushrooms: chanterelles, porcini and portobello.

    mar ligUre

     165:-

    Tomat, mozzarella, räkor, scampi, bläckfisk och vinsauterade musslor toppad med pesto äkta Liguriastyle.

    Tomato, mozzarella, shrimp, prawns, squid & wine sautéed clams topped with a genuine Liguria style pesto.

    Tirolese

    155:-

    Tomat, blandning av mozzarella och Höglands-Fontina, lättrökt Tyrolerskinka, hackad karljohansvamp och rosésallad.

    Tomato, mix of mozzarella & Highland Fontina, smoked Tyrol ham, chopped porcini muschrooms & radicchio.

    mare e monTi

    135:-

    Tomat, mozzarella, räkor och vitlöksstekta oreganokryddade champinjoner.

    Tomato, mozzarella, shrimp & garlic fried mushrooms flavored with oregano.

    ProsCiUTTo CrUdo

    135:-

    Tomat, mozzarella, lufttorkad skinka, oliver och rucola.

    Tomato, mozzarella, dry-cured ham, olives & rocket.

    lUnaTiCa

     140:-

    Vikt och fylld med tomat, mozzarella, garne- rad med caprino (getost) och prosciutto från Sauris.

    Folded & stuffed with tomato, mozzarella, topped with goat cheese & prosciutto from Sauris.

    CaCCiaTore

     135:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, pancetta och salami.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, bacon & salami.

    PanCeTTa

     135:-

    Mozzarella, pancetta, rödlök och confiterade tomater.

    Mozzarella, pancetta, red onion & confit tomatoes.

    dell ́orTolano

     125:-

    Tomat, mozzarella, svamp, lök, paprika, aubergine, zucchini och pachinotomat.

    Tomato, mozzarella, mushroom, union, peppers, eggplant, zucchini & pachino tomato.

    nobile

     135:-

    Tomat, mozzarella, gorgonzola, salvia och rökt kalkon.

    Tomato, mozzarella, gorgonzola, sage & smoked turkey.

    CaPriCCiosa originale

     135:-

    Tomat, mozzarella, champinjoner, grillad kronärtskocka, kokt prosciutto, ägg och svarta oliver.

    Tomato, mozzarella, mushrooms, grilled ar- tichokes, cooked prosciutto, egg & black olives.

    bUFala aCCiUgHe e PePerone

     115:-

    Tomat, buffelmozzarella, sardeller och grillad paprika.

    Tomato, buffalo mozzarella, anchovy & roasted peppers.

    margHeriTa

    105:-

    Tomat, mozzarella och toppat med färsk basilika.

    Tomato, mozzarella, topped with fresh basil.

  • Desserter

    Gelato

    45:- / kula

    Enotekets hemgjorda glass som varierar efter inspiration och tillgång på råvaror. Hör med servisen vad som gäller idag.
    L F

    Today’s freshly made ice cream.

    toRta allo YoGHURt Con MiRtilli al SaMBUCa

    89:-

    Enotekets yoghurttårta med sambucainlagda blåbär.
    G L S

    Enoteket’s yoghourt tart with sambuca marinated blueberries.

    GanaCHe al CioCColato Con olio extRa VeRGine, CRoStini e Sale MaRino

    89:-

    Chokladganache med förstklassig olivolja, minikrutonger samt havssalt.
    L S G (går att få utan krutong)

    Classic chocolate ganache with first class olive oil, mini croutons & sea salt.

    TIRAMISÚ

    89:-

    Enotekets läckra ”upplyftare” lagad efter recept av gamle köksmästaren på vår vänkrog Pagnanelli utanför Rom.
    GL
    (1⁄2 portion 54:-)
    Our Tiramisú, based on a recipe from our friends at the Pagnanelli restaurant outside Rome.

    TARTUFO DELICATO STILE ENO

    49:-

    Enotekets delikata chokladtryffel.
    L
    Home made chocolate truffle.

    PARMIGIANO 36 MESI

    79:-

    Assiett med en munsbit av Parmigiano Reggiano, lagrad 36 månader och serverad med en liten sked Balsamico Tradizionale fatlagrad i minst 25 år.

    Bites of 36 month Parmigiano with a 25 year cask-aged balsamic vinegar.

    ASSORTITO DI FORMAGGI

    129:-

    Tallrik med utvalda italienska ostar ackompanjerade av passande tillbehör. FS
    Selection of Italian cheeses.