Enoteket

Många av er frågar vad Enoteket betyder egentligen.

Eno= vin och Tek= plats/förråd knutet till något specifikt. Så helt enkelt så är Enoteket en plats där man förvarar vin.

Italien var först ute med butiker/små krogar som hade just namnet Enoteca. Målsättningen var att kunna erbjuda ett stort utbud av viner såväl på glas som på flaska till humana priser. Miljön skulle vara enkel och atmosfären avslappnad, med andra ord, ingen plats för snobbar.

Utbudet på mat kunde variera, från enkla tilltugg till vällagade rätter, gärna med karaktär av husmanskost.

Ett ställe där man enkelt och okonstlat kunde umgås i livets alla sammanhang.

Enoteket i Norrköping försöker respektera det synsättet. Vi kan erbjuda er ett fyrtiotal vinetiketter på glas och utöver det ytterligare hundratalet etiketter på butelj. Delikatessdisk med charkuterier, ostar och inläggningar, smårätter, Napoletansk pizzabageri och ett kök som har hjärtat och passionen som baskrydda. En ”slinka in” bar där du kan få det mesta, från en espresso av högsta kvalité till…tja..”You name it”!!

Har du aldrig varit här?

Vi har ett speciellt beställningssystem som fungerar på följande vis:

När du har bestämt dig för vad du vill äta och dricka så får du själv gå ner till baren och någon av kassorna och beställa både mat och dryck.
När du beställer så visar du den lilla grå taggen du har fått och då vet vi var du sitter och kan komma ut med maten till dig. Taggen representerar också det antal notor ni har på ert bord så om du vill dela nota med någon använder ni samma tagg.

Vill du dricka vin ifrån någon av våra vindisplayer köper du, med din tagg, ett förladdat kort i någon av kassorna, därefter har du tillgång till alla de 32 viner som finns i displayerna. Du kan välja mellan ett provsmak, ett halvt eller ett helt glas. Priset är olika beroende på vilket vin du väljer.
Om kortet tar slut kan du enkelt ladda det igen vid kassan bredvid vindisplayerna och blir det pengar kvar på kortet så tar du med det nästa gång du kommer och fortsätter använda det då.

Fråga oss gärna om du undrar någonting.